Friday Five: Zeg eens O!

Vrijdag, tijd voor de Friday Five. Deze week gaan we weer verder met de lettertag. Vandaag zetten we vijf titels die beginnen met de letter O centraal (lidwoorden tellen niet mee voor de lettertag 😉 ).

Vandaag een hele diverse Friday Five, met thrillers, fantasy, young adult en chicklits. Dat is zo leuk aan de lettertag: er komen heel andere en gevarieerde boeken voorbij.

Het eerste boek is van een Vlaamse auteur die in Nederland redelijk onbekend is. Onder valse vlag van Pieter Aspe. In dit elfde boek uit de reeks over Pieter van In, Guido Versavel en Hannelore Martens krijgt Van In te maken met wat op het eerste gezicht een familiedrama lijkt. Maar de zaak is gecompliceerder dan verwacht, en het kost Van In bijna zijn huwelijk om deze zaak tot een ontknoping te brengen. Helemaal als er een callgirl en een minister ook een rol blijken te spelen. Een rol die ze uiteraard liever verborgen houden voor Van In en het grote publiek…

Boek nummer twee is ook deel twee in een (korte) serie, namelijk Het Ongeluk uit de serie De Vallei van Krystyna Kuhn. Sinds Katie op de kostschool Grace College zit, heeft ze het gevoel dat ze Mount Grace moét beklimmen. Maar er zijn nogal wat geruchten over de berg: in de jaren ’70 is er een groep studenten geweest die deze berg wilde beklimmen. Deze groep is nooit teruggekeerd… Zullen Katie en haar klasgenoten wel terugkeren? Waarom willen ze eigenlijk deze loodzware tocht ondernemen? En is kunnen ze iedereen in hun groepje vertrouwen?

Het derde boek is een standalone en een chicklit: Ondersteboven van Jill Mansell. Ginny heeft een rotdag, en besluit om shoptherapie toe te passen. Daar komt ze een leuke man tegen. Maar als ze gedachteloos de winkel uitloopt (met een duur item in haar hand), beschuldigd Leuke Man Ginny van diefstal… Ginny is dolblij dat ze hem nooit meer hoeft te zien, totdat ze solliciteert op een baan bij een restaurant. Bij het restaurant zit een antiekwinkel, en de eigenaar is… De leuke man die haar van diefstal beschuldigde! Gaat dit nog goedkomen?

Boek nummer vier is een chicklit met een vleugje magie: Op Vleugels van Shanna Swendson. Dit is het tweede deel in een serie, en gaat over Katie. Katie is een doodgewone jonge vrouw uit New York: ze woont met twee vriendinnen in een appartement, houdt van huiselijke dingen (bakken, handwerken) en werkt voor een groot bedrijf. Een groot, magisch bedrijf. Een bedrijf waar elfjes en tovenaars werken en waar Merlijn de baas is. Maar binnen het bedrijf gebeuren rare dingen, en Merlijn vraagt aan Katie om hem te helpen om dit op te lossen.

En tot slot nog een chicklit van Jill Mansell: Open Huis. Dit verhaal heeft een speciaal plekje in mijn boekenhart, want het was de allereerste Jill Mansell die ik las. Ik was 15 en had moeite om leuke boeken te vinden (de Young Adults bestonden nog niet echt en de overgang naar volwassen boeken vond ik lastig), maar dit boek was een voltreffer. Ik weet nog dat ik het koos omdat het niet begon met een paar twintigers, maar met een tienermeisje dat ruzie had met een arrogante tienerjongen, Nell en Marcus, die later de hoofdpersonen vormden in het verdere verhaal. Omdat het landgoed waar Marcus woont zo goed als failliet is, besluit hij het open te stellen voor publiek. De mensen uit het bijbehorende dorpje kunnen zo blijven wonen waar ze wonen, en ze kunnen een baan vinden op het landgoed. Nell helpt hem om alles uit te denken en te organiseren. Maar kunnen ze vergeten hoe verschillend ze zijn?

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

2 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens O!

  1. Naomi zegt:

    Volgens mij wordt het de hoogste tijd dat ik ook eens iets van Jill Mansell ga lezen, want ik lees veel lovende recensies over haar boeken. Dan ga ik maar net als jij beginnen met ‘Open huis’. Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.