Hoe kies je online de lekkerste thee?

Sint en zijn Pieten zijn in het land, en dat houdt in dat er weer allemaal cadeautjes gezocht en gevonden moeten worden. En gezien de huidige omstandigheden kan ik me goed voorstellen dat Sint en Piet liever niet de (drukke) winkelstraten in gaan. Gelukkig kun je tegenwoordig ook veel online bestellen, ook thee. Maar hoe kies je nou de lekkerste thee uit?

Stap 1: weet waar de ontvanger van het cadeautje van houdt

Dit klinkt als een inkoppertje, maar het is echt heel belangrijk. Er is zwarte thee, groene thee, witte thee, oolongthee en kruidenthee. Versierd of onversierd, bekende en onbekende smaken. Theebloemen, thee in een zakje en losse thee. Het is dus wel handig als je weet waar de ontvanger van houdt. Wil je op safe spelen, kies dan voor een paar smaken die de ontvanger zelf ook vaak in de supermarkt koopt of die je iemand regelmatig ziet drinken. Ook thema-thee kan erg leuk zijn, en is vaak voor een breed publiek toegankelijk. Vermijd sowieso de rookthee (lapsang), tenzij je weet dat iemand daar echt van houdt.

Stap 2: let op dat er geen ingrediënten in zitten waar de ontvanger niet tegen kan

Nog zo’n inkoppertje, maar niet veel mensen weten dat thee ook bepaalde ingrediënten kan bevatten waar mensen niet goed tegen kunnen (bijvoorbeeld door allergie of medicatiegebruik). In veel soorten losse thee zitten bijvoorbeeld stukjes noot, of de melange bevat amandelbitterolie. Heeft de ontvanger notenallergie, dan kan die allergie ook opspelen bij het drinken van deze thee. Ook zoethout kan voor mensen met een hoge bloeddruk gevaarlijk zijn. Daarnaast zijn er ook nog dingen die de ontvanger absoluut niet lekker vindt (in mijn geval bijvoorbeeld banaan en spinazie). En ja, ook die ingrediënten kun je in theemelanges of kruidenmelanges aantreffen. Goed dus om even op te letten.

Stap 3: bedenk wat je wil geven

Ook dit lijkt een inkoppertje, maar het is echt goed om hier even over na te denken. Niet alleen het bedrag, maar bijvoorbeeld ook of je alleen thee wil geven of ook accessoires, zoals een thee-ei, filerzakjes voor losse thee, een mok/kopje en/of een theepotje. Veel webshops voor thee bieden deze dingen ook aan in hun shop, maar het kan de moeite lonen om even rond te kijken bij verschillende webwinkels: sommige hebben bijvoorbeeld bijzondere thee-eieren of een andere maat filterzakjes (waar meer of juist minder thee in kan).

Stap 4: weet waar je koopt

Niet iedere webwinkel die thee aanbiedt heeft een goede service, en niet iedere webwinkel die thee aanbiedt heeft ook thee die past bij de ontvanger. Goed zoeken en reviews lezen loont dus zeker de moeite! Daarnaast is het verstandig om ook goed te kijken naar wat de webshop aanbiedt qua formaten: sommige webshops bieden bijvoorbeeld proefzakjes aan die je kunt bestellen voor een klein bedrag, terwijl je bij andere webshops meteen een grotere verpakking moet bestellen. Ook goed om even na te kijken/uit te zoeken: van welke bezorgdienst maakt de webshop gebruik? En zijn het brievenbuspakjes of pakketjes? Dit kan van invloed zijn op de bezorging van de thee en dus ook op de planning van de Sint. Moet er een Piet in het Pietenhuis blijven, moet Sint zelf het pakje aannemen? Hou hier rekening mee bij het kiezen van de webshop.

Stap 5: bestel de thee

En op verzoek van alle webshops en bezorgdiensten: doe dit op tijd! De decembermaand is al een enorm drukke periode voor hen, en dit jaar verwachten ze nog meer drukte. Dus, Sint en Pieten, bestel alsjeblieft op tijd, dan is de kans het grootste dat je het pakketje op of zelfs voor het grote feest in huis hebt.

14 gedachtes over “Hoe kies je online de lekkerste thee?

  1. Mevrouw Marloes zegt:

    Oooh, theebloemen zijn zo leuk! Die kochten mijn moeder en ik vroeger en dat was echt bijna magisch om te zien hoe die bloem dan in het water opende. Wel het leukste natuurlijk als je een glazen theepot hebt, anders zie je het minder goed.

    Like

  2. Naomi zegt:

    Mijn favoriete oplossing voor dit soort zaken: ik stuur een linkje met wat ik wil naar de Sint of vraag de ontvanger als ik zelf Sint ben om een linkje. Nee, niet origineel, weet ik ook wel, maar je zit altijd goed;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.