Friday Five: Zeg eens R!

Mensen, we hebben weer een gewone Friday Five! Vandaag zetten we boeken centraal die beginnen met de letter R. Kijk je mee naar de boeken die ik heb uitgekozen?

Het eerste boek is Rebus van Pieter Aspe. Van In stelt een onderzoek in naar de man die een hartinfarct krijgt terwijl hij een non bedreigd met een pistool. Maar omdat de non geen aangifte wil doen, moet hij het onderzoek staken. Een paar dagen later krijgt hij te maken met een moord in een bar in de binnenstad van Brugge. En die moord leidt hem naar een geheim genootschap dat zich ‘de gezellen van de Brugse Beer’ noemt…

Boek nummer twee is een serie, en van een totaal ander genre dan Rebus. De Rosie-serie van Graeme Simsion is een feelgood-serie over de superslimme en autistische Don. Als op een dag Rosie zijn goed geordende leventje binnenkomt, lijkt zij in alles te zijn wat hij NIET zoekt in een vrouw. Maar aangezien Don geneticus is en Rosie niet weet wie haar vader is, wil Don wel proberen om haar te helpen. Rosie blijft echter zijn leven op een bijzondere manier zowel verstoren als verrijken. Misschien is Rosie toch niet zo’n stoorzender als Don dacht?

Het derde boek is De Reünie van Simone van der Vlugt. Sabine zit ziek thuis, ze is overspannen. Langzaamaan begint ze weer met het opbouwen van haar werkuren. Maar dan krijgt ze een uitnodiging voor een reünie van haar middelbare school. Sabine bewaart niet zulke leuke herinneringen aan die tijd, niet in de laatste plaats omdat haar voormalige beste vriendin, Isabel, in die tijd spoorloos is verdwenen. Niemand weet wat er met haar gebeurd is. Sabine voelt zich nog altijd schuldig: als zij die dag samen met Isabel naar huis was gefietst, was Isabel er misschien nu nog. Sabine gaat graven in het verleden, en ontdekt langzaam maar zeker wat er met Isabel is gebeurd…

Boek nummer vier is Roald Dahl’s Schatkamer. Dit is een ontzettend mooi boek, met allemaal fragmenten uit de boeken van Roald Dahl, voorzien van kleurenillustraties. Dit boek is niet meer te koop, en ik heb een exemplaar in mijn kast staan waar ik dus erg zuinig op ben. Mocht je het een keer ergens tegenkomen (al dan niet tweedehands): kopen en bewaren.

En tot slot hebben we nog Rijk van Stormen van Sarah J. Maas. Deel vijf in de serie De Glazen Troon, en niet los te lezen. Dit is een high fantasy serie, en echt voor de liefhebbers. Aelin wil haar koninkrijk opeisen, als de rechtmatige koningin van Terrassen. Maar Erawan doet er alles aan om dat te voorkomen, en speelt vriend en vijand tegen Aelin uit. Aelin heeft haar metgezel gevonden (Fae zijn voorbestemd om met 1 persoon, man of vrouw, samen te zijn voor de rest van hun onsterfelijke leven), en heeft een hof waar ze leiding aan geeft. Ze moet kiezen wat en wie ze op wil offeren in de strijd voor Terrassen, haar vaderland.

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

4 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens R!

 1. Naomi zegt:

  Twee boeken erbij op mijn lijstje (De Reünie en Rebus). De Reünie lijkt erg op een boek dat ik pas heb gelezen. Jij noemde het toen volgens mij al in de reacties. Ik ben heel benieuwd.

  Like

  • booksometea zegt:

   Ja, bij die ene recensie van dat boek dat op ‘kleine leugens’ leek! Het zijn trouwens ook beide auteurs voor jou om in de gaten te houden, want Aspe schrijft ook van die testosteronthrillers (net als Arlidge en Cavanagh) en Van der Vlugt schrijft zowel historische romans als thrillers (al zijn die thrillers vaak wat minder grof en bloederig).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.