Friday Five: Mijn vijf leukste blogervaringen

Vandaag gaat de Friday Five over de leukste blog-ervaringen. Dit thema is bedacht door Luna van Leesdame.nl, en ik vind het een ontzettend leuk thema. Positief, en iedereen zal andere dingen noemen, waardoor we allemaal een totaal andere Friday Five hebben. Stiekem vind ik dat de leukste Friday Fives, als we binnen een thema allemaal op iets anders uit zullen komen.

Mijn vijf leukste blog-ervaringen, in willekeurige volgorde:

Ik heb onlangs mee mogen werken aan een podcast van de NVA. Ik klets samen met de interviewer (Peter) over autisme, boeken over autisme en (het ontstaan van) mijn blog. Heb je de podcast nog niet beluisterd? Klik dan hier voor de link! De boeken die ik in de podcast bespreek zijn ‘own voices’.

Ook een superleuke blogervaring: ik heb een leuke blog-collega! Naomi van het blog Hoofdtaal is net zo lang bezig als ik, en ook ooit om ongeveer dezelfde redenen als ik begonnen met bloggen. Soms werken we samen, bijvoorbeeld met ZomerLezen. Inmiddels kletsen we ook regelmatig via Instagram. Je weet wel, Zeer Noodzakelijk Intercollegiaal Overleg 😉

Wat ik ook supertof vond, was dat zoveel bloggers de intentie uitspraken om mee te doen met #noemdevertaler toen ik daar een blogpost over had geschreven. Iedereen die meedoet: welkom bij de club! Samen geven we de vertalers de eer die hen toekomt! Doe jij nog niet mee maar wil je wel meedoen? Je bent van harte welkom!

Misschien wel de allerleukste blogervaring: starten en groeien met mijn blog. Het beginnen was superspannend, en ik vind het onwijs tof om te zien hoe mijn blog en ik samen zijn gegroeid in de afgelopen 2 jaar. Ik vind het ook super-interessant om te zien welke berichten het goed doen op de verschillende sociale media, en met welke zoektermen mensen binnenkomen op mijn blog. Er staan op het moment van het schrijven van deze blogpost 330 posts online, dus als je je verveelt heb je hier best wat leesvoer.

En tot slot iets wat ik in deze tijd heel fijn vind: mijn blog zorgt ervoor dat ik niet helemaal zit te verpieteren in mijn huisje. Ik heb iets te doen, iets waar ik mijn passie in kwijt kan, ik leer er ontzettend veel van en het vult mijn dagen. Andere mensen hebben werk, ik heb mijn blog. Ik heb een zinvolle daginvulling, en dat is voor mij heel wat waard. Ook lees ik door mijn blog meer en probeer ik makkelijker nieuwe boeken/auteurs uit, wat ervoor zorgt dat ik, ondanks dat ik nu niet kan ‘neuzen’ in de bieb of boekhandel, toch wat variatie hou in mijn leesvoer. Ik hou mijn blog overeind, en mijn blog houdt mij overeind. En dat vind ik heel fijn.

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

2 gedachtes over “Friday Five: Mijn vijf leukste blogervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.