Friday Five: Zeg eens X!

Help, we zijn bij de letter X aangekomen, een van de moeilijkste letters van het alfabet… Ik heb niet alle boeken van deze Friday Five gelezen, want op de een of andere manier kom ik bijzonder weinig boektitels met de letter X tegen…

X manieren om te sterven van Steven Ahnhem is het eerste boek. Dit boek is nog niet verschenen, het komt eind juni uit en is het vervolg op Motief X. Een Scandinavische thriller, zo te zien niet los te lezen van Motief X. Wat ik ervan begrijp is er een man die moet moorden, maar een worp met twee dobbelstenen bepaalt wíe hij gaat vermoorden…

Het tweede boek is X & Y van Franca Treur. Dit is een bundel korte verhalen over twee mensen die in alles wat ze doen ontzettend eenzaam zijn. De reacties op dit boek zijn lovend, maar ik heb dit boek zelf niet gelezen dus ik weet niet of het een aanrader is.

Boek nummer drie is Xing Ya en Wu Wen gaan logeren van Jet Bakels. Dit boek is verschenen naar aanleiding van de komst van de twee panda’s naar Ouwehands Dierentuin in Rhenen. Pandabeertje Xing Ya is nogal verlegen. Als de Koning van Nederland hem uitnodigt om eens langs te komen, wil hij daarom graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen. Maar Wu Wen is bang. Xing Ya probeert haar over te halen, en daarom schrijft hij gedichtjes voor haar. Samen stappen ze in het vliegtuig naar het onbekende land. En dat is best spannend, want zijn de andere dieren wel aardig in Nederland? En is er wel bamboe om te eten? En wat zijn dat toch voor rare beesten die ook zwart-wit zijn?

En het laatste boek van deze Friday Five (oke, een Friday Four dus) is Xinia’s wraak van Lydia Rood. Xinia wordt op school gepest. Als op de dag van het schoolreisje zelfs haar beste (en enige) vriendin haar negeert, komt Xinia op een idee. Terwijl ze door het pretpark dwaalt besluit ze dat ze de bus naar huis gaat missen. Ze hoopt op die manier haar leven een positieve wending te geven. Je leest de gedachten van Xinia, dagboekfragmenten en teksten uit de groepsapp.

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

9 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens X!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.