Fijne leesplekken om bij weg te dromen

Soms is het heerlijk om plaatjes te zoeken van fijne leesplekken op Pinterest. Natuurlijk weet ik dat die ontzettend gestileerd zijn, vaak speciaal gemaakt voor die ene foto en absoluut niet realistisch. Maar het is zo heerlijk om bij weg te dromen, om te bedenken hoe fijn het zou zijn om daar te zitten en te lezen, dat het me soms niets kan schelen dat het een gecreΓ«erde droom is. Dat is op die momenten namelijk precies wat ik zoek: een gecreΓ«erde droom. Vandaag deel ik een paar van mijn fijnste droomplaatjes met jullie.

Kijk nou hoe schattig, een bankje in de vensterbank, waar de boekenkast omheen gebouwd is, en dan kun je ook nog naar buiten kijken terwijl je af en toe wegdroomt met je boek… Dat is toch iets wat je als boekenliefhebber wil?

Dit is ook een lieverdje! Met een boekenkastje, een hoop daglicht, een lampje voor de avond en water om over uit te kijken… En volgens mij zijn die kussentjes zelfgemaakt! Dit wil je toch gewoon?

Deze is heel kerstig, maar wel supergezellig! En ik vind het ook leuk om te zien hoe je a) zo’n Ikea-rolkarretje om kan bouwen tot boekenstation en b) kerstlampjes te zien die mogelijk best wat langer dan alleen rond de kerstdagen hangen.

Hier, dit is toch echt een gezellig en cozy plekje om te lezen? Oke, ik zou zelf wat meer kleur gebruiken, maar goed, die kleurtjes kan ik er prima zelf bij verzinnen. Maar verder: dit is toch een heerlijk plekje? Hier wil je toch lekker opgekruld gaan zitten lezen? Nou dan.

Kijk nou, een leeszolder! Met daglicht, goed leeslicht, en een romantisch laddertje om bij de hoogste planken te komen. Wat een ontzettend fijn plekje om lekker te zitten lezen, een beetje te dromen (en misschien ook een paar blogpostjes te schrijven…).

Dit lijkt me ook een heerlijk plekje, zo bij het water. Ik hou van water, valt dat op? Lekker lezen, lekker dromen, opgekruld in de stoel of languit op dat bankje/bed (wat overigens ook duidelijk goedgekeurd is door de kat πŸ˜‰ ) en dan met ene fijn boek en een flinke pot thee… Heerlijk toch?

En last but not least: een boekenkast om letterlijk in weg te kruipen! Niet alleen is dit een heel fijn leesplekje, maar ook is dit een fijne escape van alle dagelijkse dingen. Als je hier zit, kun je je even helemaal terugtrekken in je eigen ‘boekenwereldje’ en doen alsof de rest van de wereld niet bestaat.

6 gedachtes over “Fijne leesplekken om bij weg te dromen

  1. Ria zegt:

    Wat een heerlijke plekjes! Ik kijk altijd wel gelijk kritisch naar mogelijke scherpe puntjes, waar ik tijdens het lezen (en hangen en wegdromen) last van zou kunnen hebben. Die angst heb ik vooral bij zo’n boekenkastbank, hoe heerlijk en ‘cosy’ dat er ook uitziet.

    Die stoel met water op de achtergrond lijkt me ideaal! Goed dat hij met de rug naar het raam staat, want ik zou me teveel af laten leiden door al dat water buiten. Zo’n mooi uitzicht!

    De kerstverlichting is dat weer een beetje teveel voor mij, net als al die kaarsen. En ik mis in veel gevallen de tafeltjes op armafstand, voor de thee (en chocolade) πŸ˜‰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.