Omschrijf een boek of boekenserie zo slecht mogelijk

Op social media zie ik af en toe een oproepje tegen om een boek/serie/film zo slecht mogelijk te omschrijven. De resultaten zijn vaak hilarisch, dus ik dacht: ik doe mijn best eens om een dergelijk lijstje voor jullie te maken.

  1. Slim meisje leert alle domme en gemene mensen om haar heen een lesje met behulp van de speciale krachten die ze krijgt omdat ze al haar slimheid niet kwijt kan. Uiteindelijk helpt ze haar juf om te ontsnappen aan de grootste pestkop van de school: het schoolhoofd.
  2. Oude politieman werkt al jaren aan hetzelfde bureau en lost de ene na de andere ingewikkelde moordzaak op. Hij krijgt zijn ingevingen vaak in het café, maar is een matige drinker. Ook slentert hij graag met zijn hoedje op en zijn regenjas aan door de stad. Na afloop van een zaak legt hij alles uit aan zijn collega’s, onder het genot van een goede maaltijd en een cognacje.
  3. Jongen belandt door foutje van een tijdmachine in een kinderkruistocht. Hij reorganiseert de boel, maar de geestelijken zijn niet zo geestelijk als ze zouden moeten zijn en hebben hele andere plannen met de groep kinderen.
  4. Groepje rijke en bevoorrechte tieners uit New York doen er alles aan om zo veel mogelijk rotzooi uit te halen. Consequenties zijn er zelden, gevolgen voor hun toekomst nooit (want daarvoor zijn hun ouders te rijk), en alles komt altijd weer op zijn pootjes terecht.
  5. Twee kleuters ontmoeten elkaar door een gat in de heg. Een kindervriendschap voor het leven is geboren. Ze hebben een pop, een beer, een poes en een hond.
  6. Jongetje wordt tien jaar mishandeld en verwaarloost door zijn oom en tante, maar komt daar zonder noemenswaardige mentale schade uit. Op zijn elfde verjaardag hoort hij dat hij eigenlijk een tovenaar is en naar een toverschool mag. Daar moet hij bijna ieder jaar vlak voor de zomervakantie weer vechten tegen de moordenaar van zijn ouders, iets wat de school niet verbiedt maar juist faciliteert en vaak zelfs beloont.
  7. Op de Minotaurus geïnspireerd verhaal over een land waar ieder jaar jongeren worden geofferd voor de vrede. Uiteraard worden ze niet zomaar geofferd, maar uitgedaagd om met elkaar te gaan vechten zodat ze uiteindelijk elkaar offeren.
  8. Tiener heeft twijfels bij de oplossing van een moord in haar dorp, en besluit er een schoolproject over te doen. De gevolgen hiervan zijn groter dan ze zelf kan overzien.
  9. Vijf kinderen worden willekeurig uitgenodigd voor een rondleiding in een chocola- en snoepfabriek. Vier kinderen vertegenwoordigen alles wat slecht is in de maatschappij, de vijfde is eerlijk en goed. De vier slechte kinderen en hun ouders krijgen een nogal naar lesje, en het vijfde kind wint de hoofdprijs.
  10. Meisje zou eigenlijk dood gaan op haar elfde verjaardag, maar in plaats daarvan wordt ze opgehaald door een idioot met een rode baard. Ze mag in zijn hotel wonen en doet toelatingsexamen voor een geheim genootschap, maar ze weet niet waarom zij is uitgekozen of wat dat genootschap haar kan bieden.

Welke boeken/boekenseries denk jij dat ik hier omschreven heb?

4 gedachtes over “Omschrijf een boek of boekenserie zo slecht mogelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.