Wat theeliefhebbers niet meer willen horen

Vandaag een blogpost met wat humor, namelijk over wat theeliefhebbers nooit meer willen horen! Een blogpost met een knipoog, bedoeld om gezellig samen te lachen. Veel plezier!

Wat wil je drinken? Wat denk je zelf? Hoe vaak per jaar zie je mij iets anders drinken dan thee? Nou dan.

Moet dat theezakje niet eens in je thee? Als ik groene thee drink: nee. Groene thee moet je namelijk niet met kokend heet water zetten, maar met water van zo’n 70 graden Celsius. Als vervend theedrinker weet ik inmiddels hoe warm dat ongeveer is, dus nee, mijn thee hoeft nog niet in het water.

Moet dat theezakje niet eens uit je thee? Bedankt voor je interesse, maar nee, bedankt. Ik drink mijn thee graag zo sterk dat je er verf mee van de muren kunt bladderen, en dus moet dat theezakje er heel lang in blijven zitten. De meeste theedrinkers weten overigens precies hoe sterk ze hun thee willen hebben, dus meestal hoef je je daar niet druk om te maken.

Wil je een lekker kopje English Blend/Dutch Blend? Sorry, maar die thee is volgens mij speciaal gemaakt voor mensen die niet van thee houden. Dus nee, ik wil geen lekker kopje English Blend of Dutch Blend, ik wil gewoon lekkere thee. Hou jij niet van versierde thee? Ceylonthee is ook onversierd, maar wel een stuk smaakvoller dan English Blend en Dutch Blend.

Heb je wel eens boba thee/bubble tea geprobeerd? Ja. Heb ik gedaan. Te smerig voor woorden. Ik heb overigens wel geprobeerd om het in woorden te vatten, zie hier: Ik probeerde boba thee/bubble tea.

Ken je die ene TikTok-thee-hype? Geen idee, ik heb geen TikTok. Maar van die ene keer dat ik keek naar thee op TikTok heb ik nog thee-nachtmerries. Arme, mishandelde thee… Ik overweeg nog steeds aangifte bij de thee-politie.

Is water drinken niet veel beter voor je? He, grappig, daar begint VWS met hun ‘fit op jouw manier’ ook steeds over. Samen met hun ‘dagboeken maken voor je eten’ (erg lastig als je snijbonen niet kunnen schrijven) en ‘doe groenten op je brood’ (mijn groenten hebben gediagnostiseerde broodangst) en ‘drink eens water in plaats van fris’ (wat niet zo veel verschil maakt als je nauwelijks fris drinkt).

Maar van thee kun je toch helemaal niets speciaals maken! Dat is niet gezellig/feestelijk! Kleine correctie: van thee kun je wel degelijk iets speciaals maken. Alleen komt er meestal wat minder slagroom aan te pas. Thee is daardoor vaak een gezondere keuze, en ook nog eens een hele lekkere keuze. Het is niet zo dat ‘meer suiker en slagroom’ gelijk staat aan ‘lekker, speciaal en feestelijk’.

Jaren geleden, nog voor ik mijn blog had, heb ik een stuk geschreven voor Cosmopolitan Nederland. De aanleiding: een stuk over ‘wat vrouwen met borderline niet meer willen horen’. Ik nam contact op, en vroeg of ze ook interesse hadden in een stuk over wat vrouwen met autisme nooit meer willen horen. Dat hadden ze, en zodoende schreef ik dit stuk (waarbij ik complimenten kreeg over hoe goed ik de tone of voice van Cosmopolitan te pakken had).

5 gedachtes over “Wat theeliefhebbers niet meer willen horen

  1. Ellen zegt:

    Het thee-misverstand waar ik vaak mee te maken heb: een thee-drinker lust alle thee. Nou nee, niet bepaald, van de honderden soorten zijn er misschien 10 die ik lekker vind. Maar hier in België, waar vooral koffie gedronken wordt en je als theedrinker altijd de grote uitzondering bent, is de gastvrouw of -heer vaak al trots dat ze “thee” in huis hebben. Of dat dan zwarte, groene, rozebottel, rooibos of rode vruchten is, doet, denken ze, niet ter zake.

    En ook al vind ik veel smaken niet lekker, het kunnen kiezen uit een heel menu aan smaken, vind ik wel heel gezellig en feestelijk 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.