Friday Five: boeken die perfect zijn om te lezen in de lente

Oké, ik doe mee met Friday Five! Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag (ik weet nog niet of ik iedere vrijdag mee doe) staat er een thema centraal. Binnen dat thema zet je 5 boeken centraal. Diverse bloggers doen hier aan mee, en ik dus nu ook.

Deze week: vijf boeken die perfect zijn om te lezen in de lente. Bij de lente denk ik aan een nieuw begin, frisse start, een frisse wind, dat soort dingen. Deze week zet ik dus vijf boeken centraal waarin het gaat om een nieuw begin of een frisse start.

Wespennest van Kerstin Gier. Constance is net gescheiden, en haar kersverse ex heeft besloten dat het een goed idee is als Constance met de twee kinderen in het huis van zijn overleden moeder gaat wonen. Ze komen dus terecht in de Insectenbuurt, waar Constance samen met de buren het huis opknapt en probeert lid te worden van De Moedersociety. Ze probeert haar leven weer op te bouwen, maakt nieuwe vrienden en maakt dus al met al een frisse start.

Zwarte Lieveling van Suzanne Koster. Saskia komt terecht in een kindertehuis, waar ze zich voor het eerst in haar leven een beetje vrij voelt. Ze ontworstelt zich aan haar traumatisch verleden, met vallen en opstaan. Ze leert om haar eigen keuzes te maken, voor zichzelf op te komen en haar verleden los te laten. Saskia krijgt dus een nieuw begin.

Het Rosie-Project van Graeme Simsion. Don Tillman is hyperintelligent, heeft Asperger en wil graag een vrouw. Hij doceert genetica aan de universiteit. Dan komt Rosie als een wervelstorm zijn goed geordende leven in wandelen. Ze is slim, grappig, en absoluut niet de perfecte vrouw voor Don. Denkt hij… Of is Rosie precies de frisse wind die Don nodig heeft?
Het derde deel van deze serie, Het Rosie-Resultaat, ligt nu in de winkels.

Op Kot van Marita de Sterck. Nina gaat studeren en op kamers. Ze studeert geneeskunde, want haar ouders willen graag dat ze dokter wordt. Maar Nina komt erachter dat ze helemaal geen dokter wil worden. Ze besluit te wisselen van studie, en kiest voor Literatuur. Daarnaast besluit ze ook om het taboe in haar gezin te doorbreken. Met recht een frisse start dus.

Fangirl van Rainbow Rowell. Cath en Wren gaan studeren, en daarmee het huis uit. Wren ziet dit als een nieuwe kans, Cath ziet er enorm tegenop. Als Wren dan ook nog eens aangeeft dat ze geen kamer met Cath wil delen, besluit Cath om haar kamer alleen nog uit te komen voor noodzakelijke dingen. Ze begraaft zich in haar fanfiction-project. Haar kamergenoot denkt daar anders over en besluit Cath op sleeptouw te nemen. Zal het Cath lukken om te wennen aan de universiteit? Of is deze start meer een wervelstorm? En is het erg als er een wervelstorm door je leven waait?
Een recensie van dit boek komt binnenkort op dit blog.

En dit was mijn Friday Five! Wil je nog meer boekentips voor de lente? Kijk dan bij mijn mede-bloggers: Joost, Rianne, Marieke, Annabel, Veerle en Celine en nog vele anderen!

2 gedachtes over “Friday Five: boeken die perfect zijn om te lezen in de lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.