Lente-boeken en lente-thee

Morgen begint de lente! Ja, ik weet dat de meteorologen hebben bedacht dat de seizoenen op de eerste van de maand beginnen, maar voor de rest van het noordelijk halfrond begint de lente morgen. Bassie en Adriaan zongen het al: 21 maart is de lente daar. Daarom is het vandaag tijd voor wat tips voor lente-boeken en lente-thee!

Lente-boeken

Foto door Pixabay op Pexels.com

Wat het perfecte lente-boek is, hangt denk ik (vooral) af van je associatie met de lente. Denk je bij ‘lente’ bijvoorbeeld aan een frisse start, een nieuw begin of een frisse wind door je leven? Dan heb ik hier vijf fijne boekentips voor je, uit een van mijn eerste Friday Five’s. Ben je juist op zoek naar luchtige boeken, dan heb ik hier nog een aantal boekentips voor je, inclusief voorleesboekjes. Wil je boeken met wat humor, dan kan ik je deze boeken van harte aanraden. Zoek je een voorleesboek? Dan heb ik hier nog een aantal tips voor je!

Goed, dus je hebt nu een (of meer) fijne boeken voor de lente. Maar hoe richt je je lees-sessie nou in lente-stijl in? Ook daar heb ik fijne tips voor. Denk onder andere aan tips voor het licht, je snack, je leesplek en de algehele lente-sfeer. Op die manier maak je van het lezen iets fijns, en dat is heel belangrijk, want onze hersenen zijn dol op fijne dingen, en willen die fijne dingen dus graag herhalen. Oftewel: het maakt dat je wil blijven lezen. En blijven lezen is heel belangrijk, zeker in de strijd tegen de ontlezing.

Lente-thee

Met al die boeken is het ook fijn als je iets te drinken hebt. Thee is uiteraard mijn aanbeveling. Wil je echt in het lente-thema blijven, dan kun je kiezen voor een speciale lente-thee, of bijvoorbeeld voor een groene thee. Liever geen cafeïne? Groene rooibos en verveine zijn ook erg geschikt voor de lente.

Foto door Vural Yavas op Pexels.com

Rond de Paasdagen (die er ook binnenkort weer aankomen) en naar gelang het wat warmer en zonniger wordt, zie je ook dat mensen graag kiezen voor een high tea. Maar wat is dat precies en hoe kun je dat zelf organiseren? (Want high tea’s zijn hartstikke duur in de horeca). Nou, ook dat heb ik helemaal voor je uitgezocht. Inclusief het verschil tussen een high tea, een low tea en een afternoon tea, zodat je ook nog eens goed geïnformeerd aan je theemaaltijd kunt zitten.

Mijn persoonlijke aanraders voor jou deze lente

Oke, en dan nu waar jullie eigenlijk allemaal voor komen: de echte aanbevelingen. Goed, waar gaan we beginnen…

Bij de bibliotheek natuurlijk! Ga vooral deze lente een keer naar de bibliotheek, ook als je geen abonnement hebt. Je kunt er de krant lezen of een tijdschrift, of even informeren of jij/je partner/je kinderen misschien toch lid kunnen worden (tip: kinderen zijn sowieso gratis lid). Niet alleen heb je met je bibliotheekabonnement toegang tot duizenden boeken, ebooks en luisterboeken, maar ook steun je er een culturele instelling mee die het al gigantisch zwaar heeft. In veel bibliotheken kun je trouwens ook dvd’s, blueray’s en games lenen. Als dat geen mooie aanmoediging is om lid te worden… Dan hebben ze er ook nog gratis WiFi 😉

Als je boeken gaat uitzoeken, neem dan ook de tijd om lekker te dwalen tussen de kasten en uitgebreid te neuzen. Maak er een uitje van voor jezelf (en/of je kinderen). Kies een aantal fijne boeken uit en vraag gerust een andere bezoeker of de medewerkers om tips, waarschijnlijk levert het je ook nog eens een heel leuk gesprek op.

Ook een fijne: trakteer jezelf op wat lekkere thee (tip: bij speciaalzaken kun je soms proefzakjes kopen voor de prijs van een doosje thee uit de supermarkt – of een nog kleiner bedrag). Met thee doe je best lang, het is gezond en een kop of pot lekkere thee zorgt voor een klein momentje van luxe, iedere keer weer. Combineer het met een middag of avond lezen (al dan niet in de lentezon) en je hebt een low-budget genietmoment deze lente.

4 gedachtes over “Lente-boeken en lente-thee

 1. Naomi zegt:

  Ja, beginnen bij de bibliotheek en dan heerlijk een middag lezen in de lentezon… Kom maar door hoor, met die lente! (En ja, die begint op 21 maart, niet op 1 maart. Gekke meteorologen:))

  Like

 2. rinapka zegt:

  Precies 21 maart, hoor, dan begint de lente.
  Juist in de bieb beginnen: vaak is er dan al een “thema-gondel” en overal zie je lente dingetjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.