Friday Five: series die wat korter hadden mogen zijn

Het thema van de Friday Five van deze week is ‘series die wat korter hadden mogen zijn’. Vijf series die, wat mij betreft, korter hadden mogen zijn… Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag staat er een ander thema of een andere kleur centraal. Deze keer is het thema bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

Series die korter hadden mogen zijn… Dat vind ik een lastige, want series die ik te lang vind of die me niet meer boeien, die lees ik gewoon niet of ik lees niet verder. Dat heb ik dus maar als uitgangspunt genomen: las ik na deel x verder? Was het antwoord nee, dan kwam de serie in aanmerking voor deze Friday Five.

Nicolaas Flamel -serie. Dit is de laatste serie waar ik vrij abrupt mee gestopt ben, ik geloof na deel 3. Er zat al een extreme hoeveelheid mythologie in (ik vraag me af of er een mythisch wezen of plaats uit de mythologische en bestaande geschiedenis is die níet in deze boeken zit). Maar toen het tijdreizen erbij kwam, was ik er klaar mee.

De Selectie. Als dit een trilogie was geweest: prima. Maar meer hoefde van mij niet, en de spin-off’s hoefden van mij ook niet. Want laten we eerlijk zijn: deze serie leest best lekker weg, maar op pagina 1 weten we wel hoe het afloopt en op pagina 10 weten we wel waar de problemen gaan zitten. Een voorspelbaar verhaal dus. Prima als je behoefte hebt aan een pulpboek, maar er zit een grens aan. Bij mij lag die grens na het derde boek.

Pretty Little Liars. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als De Selectie. Althans, mijn reden waarom ik gestopt ben met het lezen van deze serie: na de ontknoping was ik er klaar mee. Ik vond het zelfs heel erg stom dat ze nog een keer opnieuw begonnen. “Ja hoor, gaan we weer…”. Nou, ze deden maar. Maar dan wel zonder mij!

Immortal Instruments. Bij deze serie ben ik niet verder gekomen dan een bladzijde of 100 in het eerste boek. Ongeloofwaardige hoofdpersoon (ze neemt alles veel te klakkeloos aan) en te veel toevalligheden. Ik was er snel klaar mee.

Wilde rozen-serie. Deze serie, die begint met De Theeroos, had gewoon bij De Theeroos moeten blijven. Daarna kwamen er te veel personages bij, werd het verhaal te ruw en het verloor de charme die De Theeroos heeft. Ik heb deel twee, De Winterroos, een eerlijke kans gegeven, maar ik vond het geen succes. Deel drie heb ik dan ook niet meer geprobeerd.

En dit was mijn Friday Five! Wil je weten welke series van andere bloggers wel wat korter hadden mogen zijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Joost of bij Joany.

2 gedachtes over “Friday Five: series die wat korter hadden mogen zijn

  1. Naomi zegt:

    Het nadeel van ‘te lange’ series vind ik dat ik dan vaak het gevoel krijg dat de auteur het eigenlijk ook niet meer wist, maar de serie verkocht zo goed, dus dan schrijven we nog maar een deel. Jammer, vind ik. Iets met stoppen op het hoogtepunt…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.