Friday Five: boeken die je deze zomer wil lezen

Het thema van de Friday Five van deze week is ‘boeken die je deze zomer wil lezen’. Vijf boeken die ik deze zomer wil lezen. Prachtige timing, want vandaag is de langste dag van het jaar en begint (volgens dit liedje) de zomer. Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag staat er een ander thema of een andere kleur centraal. Deze keer is het thema bedacht door Jaike van jaikevsdeboeken.nl.

Goed, vijf boeken die ik deze zomer wil lezen… Ik vind dit een lastige. Ik lees namelijk redelijk intuïtief, en kies mijn boeken aan de hand van mijn stemming. Vaak is het wel zo dat ik aan het begin van de zomer een middag bibliotheek plan. Meestal doe ik dit op het moment dat de verlengde uitleentijden ingaan: ik mag mijn boeken dan zes weken houden in plaats van drie, en vaak mag je ook meer boeken lenen (vijftien in plaats van tien). Keerzijde is wel dat de meeste vestigingen korter en minder vaak open zijn, helaas.

Maar goed, boeken die ik deze zomer wil lezen… Of misschien moet ik zeggen: wil proberen te lezen. Ik weet niet of ik alles ga lezen, maar ik heb in ieder geval de intentie om ze te lezen, en wellicht deze zomer…

Het eerst boek wat me te binnen schiet, is Mortal Engines van Phillip Reeve. Dit boek staat al een poosje op mijn wensenlijst bij de bibliotheek, maar ik vermoed dat ik even lekker door moet kunnen lezen bij dit boek. Omdat ik daar de afgelopen tijd nog niet de rust voor in mijn hoofd en in mijn leven had, lijkt de zomer me een goede gelegenheid om dit boek eens te gaan lezen.

Ik wil ook heel graag deel drie van De Verborgen Universiteit, De stad van de Alchemist van Nathalie Koch, lezen. Ook dit is een boek waarbij ik verwacht dat ik even lekker door moet kunnen lezen. Sterker nog, bij dit boek weet ik dat redelijk zeker, omdat de voorgaande delen ook wat lees-aandacht vroegen. Daarbij vind ik dit wel echt een zomerboek, misschien omdat ik het eerste deel een keer in de zomer heb zitten lezen, buiten, op mijn terras.

Ook vind ik het vaak fijn om boeken te herlezen. Een trilogie die hier voor in aanmerking komt is De Test van Joelle Charbonneau. En ja, die drie delen lukken me echt wel voor de zomer voorbij is hoor! Ik vind het heerlijk om boeken te herlezen, omdat ik dan weet wat ik kan verachten. Ik hou van voorspelbaarheid. Ook vind ik het fijn om boeken te herlezen omdat ik dan kan ontdekken wat ik de eerste keer heb gemist, welke hints erin zaten en puzzelstukjes beter kan plaatsen omdat je het einde al weet.

Nog een boek wat ik graag zou willen lezen, en wat ook redelijk recent verschenen is, is Koninkrijk van As van Sarah J. Maas. Dit is het zevende en waarschijnlijk ook laatste deel in de serie De Glazen Troon. Ik hoop dat deze op tijd komt vanuit de bieb (ik heb hem gereserveerd en sta 3e in de wachtrij op het moment dat ik deze blogpost schrijf). En anders… Misschien trakteer ik mezelf een keer 😉

En tot slot, een boek wat ik ook graag wil lezen en waar ik misschien zelfs al voor de zomer aan begin: maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps. Als mede-ass-vrouw ben ik erg benieuwd wat zij heeft geschreven, en wil ik heel graag weten wat zij te vertellen heeft. Haar blog over autistic burnout gebruik ik regelmatig om aan mensen uit te leggen waarom ik even iets niet meer kan, dus ik hoop dat ik nog meer van dat soort dingen zal vinden in haar boek.

Een gedachte over “Friday Five: boeken die je deze zomer wil lezen

  1. Naomi zegt:

    Het boek van Toeps staat bij mij ook op de wensenlijst voor de zomer (en hij is al gereserveerd bij de bieb, maar het kan nog wel even duren). Verder ben ik net als jij een ‘impulsieve’ lezer. Ik zie wel wat er komt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.