Friday Five: Boeken waar je nachtmerries van krijgt

Het is morgen Halloween, en dus is het thema van de Friday Five van deze week ‘boeken waar je nachtmerries van krijgt’. Omdat ik boeken (en films/series/tv-programma’s…) waar ik nachtmerries van kan krijgen altijd vermijd (en ik ook geen zin heb om jullie nachtmerries te bezorgen), heb ik besloten om deze week iets anders te doen.

Deze Friday Five geef ik jullie een aantal oude Friday Five’s om terug te lezen. Friday Fives die prima in het thema van Halloween passen, zonder dat ze je nachtmerries bezorgen ;-).

Zo was er bijvoorbeeld eens een Friday Five over ‘Guilty Pleasures‘, van die foute boeken die stiekem toch heel lekker zijn. En aangezien er met Halloween vaak veel gesnoept wordt en kinderen met het ‘trick or treat!’-gebeuren een ‘excuus’ hebben om stout te zijn, past dat wel bij deze alternatieve Friday Five.

Ook hebben we al eens een Friday Five geschreven over de grootste slechteriken in boeken. Past ook prima bij Halloween, toch? Ik bedoel: Halloween is zo ongeveer het feest van de slechteriken, dus dan past de opsomming van de vijf grootste slechteriken in boeken daar prima bij.

Vorig jaar hebben we met de Friday Five’ers ook een langlopende tag gedaan (dit jaar is dat de lettertag, vorig jaar hadden we de kleurentag). Twee van deze kleuren passen goed bij Halloween: zwart en oranje. Voor het contrast of als accentkleur wordt ook vaak paars gebruikt, dus die zetten we er ook maar bij.

En tot slot: Halloween draait ook vaak om sprookjes, dus een Friday Five met hervertellingen van sprookjes past daar prima bij. Sprookjes worden vaak opnieuw vertelt of in een nieuw jasje gestoken, maar de boodschap blijft vaak hetzelfde.

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog! Dus als je wel je nachtrust op wil geven voor een paar boeken: kijk vooral welke boeken zij hebben geselecteerd voor deze Friday Five!

6 gedachtes over “Friday Five: Boeken waar je nachtmerries van krijgt

  1. Inge zegt:

    ja, boeken waar je nachtmerries van krijgt lees ik ook liever niet, dus nee geen tips voor mij. Dank voor je goede zorgen voor de lezers van je blog. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.