Recensie: ‘I see London, I see France’ van Sarah Mlynowski

Het verhaal

Sydney en Leela zijn al vriendinnen vanaf de basisschool. Afgelopen jaar zijn ze allebei gaan studeren: Sydney vlak bij huis, Leela in Canada. Al jaren droomden ze ervan om samen een een rondreis door Europa te maken, en nu komt het er eindelijk van. Eigenlijk zou Leela met Matt gaan, haar vriendje. Maar omdat Matt zo onbeleefd was om met een ander te gaan zoenen, wil Leela niet meer met hem op reis, en dus vraagt ze Sydney om mee te gaan. Voor Sydney is dat behoorlijk spannend, omdat ze dan de zorg voor haar moeder (die last heeft van pleinvrees en paniekaanvallen) aan haar jongere zusje moet overlaten. Sydney vertrekt dan ook vol schuldgevoelens en met een zeer zeer strakke planning. Maar dan blijkt dat Matt ook in het vliegtuig zit. En dat hij een erg leuke reisgenoot bij zich heeft… Verliefd worden stond niet in de planning van Sydney, maar kan ze haar gevoelens tegenhouden?

Sydney heeft de vakantie tot in de puntjes geplanned en geregeld, maar ze heeft geen rekening gehouden met onverwachte dingen. Dat er koffers kwijt kunnen raken, bijvoorbeeld. Of dat Leela per sé samen met Matt wil optrekken – of juist absoluut niet. Of dat de vriend van Matt, Jackson, wel heel erg leuk is. Sydney wordt verliefd, en dat past dan weer niet in de planning van Leela. Net zoals de studievriendin van Sydney, Kat, niet in de planning van Leela past. Samen moeten ze eruit zien te komen. Al reizend door Europa (onder andere langs Londen, Amsterdam, Parijs, Brugge, Monte Carlo en Venetië) komen ze andere backpackers, zichzelf en elkaar tegen.

Mijn mening

Dit boek deed me tijdens het lezen erg denken aan Fangirl van Rainbow Rowell. De boventoon van het verhaal is heel luchtig en grappig, maar er zit een wat serieuzere laag onder. Die laag komt omdat Sydney zich veel zorgen maakt om haar moeder, en zich schuldig voelt tegenover haar zusje. Tegelijkertijd wekt het feit dat haar zusje na vijf dagen al loopt te klagen over de zorgtaken veel irritatie op bij Sydney. Ondertussen is Leela veel bezig met haar (ex)vriendje Matt. Ze wil hem wel en niet tegenkomen, is continue bezig om zijn social media te checken en deelt zo veel mogelijk foto’s zodat Matt weet waar ze is en een enorm romantische goedmaaksessie kan plannen. Uiteraard is Matt een jongen en doet hij dat dus niet, tot grote frustratie van Leela.

Het verhaal is leuk en net even iets minder luchtig dan het gemiddelde pulpboek. Wel vond ik het jammer dat de clash die ik het hele boek verwachtte grotendeels uit bleef, net zoals ik een stukje (zelf)reflectie miste bij Sydney als het om de situatie met haar moeder ging.

Al met al las dit verhaal lekker weg, en is het een zeer geschikt boek voor de zomer. Helemaal als je toevallig ook door Europa gaat toeren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik dan hier voor een gratis preview!

5 gedachtes over “Recensie: ‘I see London, I see France’ van Sarah Mlynowski

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.