Friday Five: Zwarte boeken

Ook ik doe mee met Friday Five! Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag (ik weet nog niet of ik iedere vrijdag mee doe) staat er een thema centraal. Binnen dat thema zet je 5 boeken centraal. Diverse bloggers doen hier aan mee, en ik dus nu ook.

Deze week is het weer een kleurentag, en de kleur is deze week is zwart. Nu is het zo dat ik vrij veel detectives lees, en die hebben vaak een (grotendeels) zwarte kaft. Deze Friday Five was dus een makkie!

bron: bol.com en pinterest.

De vijfde macht van Pieter Aspe. Aspe is in Nederland geen heel bekende auteur, maar hij is in Vlaanderen erg populair. De puzzel is met name in de oudere boeken goed doordacht, en er zitten veel sfeertekeningen van Brugge in. In De Vijfde Macht zijn Pieter van In en zijn vrouw Hannelore Martens op een huwelijksfeest. Helaas wordt de bruidegom vermoord. Als Van In te dicht in de buurt van de dader komt, komt hij zelf in de problemen…

Bron: Van Stockum

De Vallei van Krystyna Kuhn. Dit is een omnibus, drie boeken in een. Een razend spannende serie die zich afspeelt op een Canadese kostschool, Grace College. De boeken volgen elkaar op, maar hebben steeds een andere hoofdpersoon. Julia en Robert komen in het eerste deel aan na het begin van het schooljaar. Ze krijgen een vreemd gevoel bij de school, en hebben op voorhand het advies gekregen niemand te vertrouwen. Maar waarom eigenlijk? En waarom vallen er doden tijdens een grap van de ouderejaars?

Bron: bol.com

Vlam van Floortje Zwigtman. Roxanne is de dochter van Dux Tron, de dictator van Chimeria. Terwijl zij een onbezorgde jeugd heeft, heeft het land het zwaar onder het regime van haar vader. Als Roxanne Christian ontmoet, wordt ze meteen verliefd op hem. Ze introduceert hem en zijn broer en twee zussen, die samen een bandje vormen, bij haar ouders. Roxannes moeder ziet een mooie kans om het land, dat in opstand dreigt te komen, weer onder de duim te krijgen. Maar de jongeren in de band zijn niet van plan mee te werken. In plaats daarvan kijken ze hoe ver ze kunnen gaan met hun muziek.

Bron: bol.com

De nieuwe collega van Tammy Cohen. Dat ik fan ben van Tammy Cohen, dat weten de vaste lezers van mijn blog inmiddels al. In deze thriller draait het om de vraag: hoe goed ken je je collega’s echt? Als er een nieuwe leidinggevende komt, veranderen alle vaste gewoontes en afspraken. Wie kun je op je werk nog vertrouwen?

Bron: bol.com

54 minuten van Marieke Nijkamp. De aula zit vol leerlingen, de hele school is er, op de hardloopploeg na. De rector houdt een toespraak. En dan begint er iemand te schieten. Ieder moment kun jij dood zijn, kunnen je vrienden doodgeschoten worden, kunnen je broers en zussen sterven. Je kunt weinig tot niets doen. In 54 minuten, minder dan een uur, verandert je hele leven, je hele wereld.

6 gedachtes over “Friday Five: Zwarte boeken

  1. Naomi zegt:

    Bij mij staat er ook veel zwart in de kast. Het meest trots ben ik toch wel op de enorme serie over rechercheur Patrick Bowers. Allemaal zwarte (wacht, één witte) boeken op een rij. ‘De nieuwe collega’ heb ik dankzij jou al gelezen en ‘De vallei’ ga ik nu gelijk toevoegen aan m’n verlanglijstje van de bibliotheek. Klinkt goed.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.