Recensie: ‘Slaves: Raven 2’ van Miriam Borgermans

Het verhaal

Dit verhaal gaat verder waar het vorige deel over Raven is geëindigd. Raven zit in het Reservaat, waar ze min of meer een bestaan heeft op weten te bouwen. Ze heeft een huisje, hoog in de bomen, en ze jaagt en verzamelt om te overleven. Maar haar vriendje, Lewin, wil dat ze terugkeert naar de Ass, de ondergrondse verblijfplaats in het Reservaat. Omdat de winter eraan komt, en omdat Lewin in de Ass meer controle heeft over Raven en de andere slaven die in het Reservaat zitten. Omdat Raven niet uit zichzelf meegaat, maakt Lewin haar het leven in de Dump, zoals ze de verzameling hutjes waarin de slaven leven noemen, onmogelijk.

Ondertussen heeft Raven haar hoop gevestigd op twee dingen: het feit dat ze contact heeft met Castro (haar vriend van haar vroegere school, die probeert om een gratieverzoek voor Raven te regelen) en het feit dat Seamus, de opzichter van haar oude school, denkt dat Raven dood is. Maar dan ontdekt Seamus dat Raven nog leeft… Hoe veilig is Raven op de plek waar ze zich altijd ongezien waande?

Mijn mening

Waar ik Raven eerst een redelijk sterke persoonlijkheid vond, vind ik haar in dit deel een beetje slap en vlak. Ze laat zich makkelijk ompraten, overhalen, en protesteert nauwelijks als haar huis voor haar ogen wordt afgebroken. Ze accepteert naar mijn idee veel te veel van Lewin, en het is niet duidelijk waarom. Er zitten een paar diepere lagen in het verhaal, maar die zijn niet niet goed uitgewerkt en komen pas aan het einde opeens tevoorschijn. Ik vond het verhaal over Dante veel beter, omdat Dante een veel sterker personage is.

Het verhaal is vermakelijk, maar door het gebrek aan uitwerking van de personages en hun motieven helaas niet meer dan dat. Ik hoop dat het vierde deel, dat zich weer op Dante concentreert, me beter bevalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.