Friday Five: de beste boeken voor een regenachtige dag

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: de beste boeken voor een regenachtige dag.

Oke, we wonen in Nederland en daar regent het vaak. Dus dan is het best handig om een lijstje te hebben met boeken die geschikt zijn om te lezen als het regent. En laten we nou even met z’n allen hopen dat het ook deze zomer een beetje doorregent, dat scheelt in de hitte (ik gedij niet zo goed bij temperaturen boven de 30 graden) en het is beter voor de natuur en het milieu. Zie dit lijstje maar als mijn vorm van een regendansje, ook in de zomer.

Het eerste boek wat me te binnen schiet bij dit onderwerp is De Midfort Moorden van Jessica Fellowes. In dit verhaal, dat een kruising is tussen en historische roman en een detective, maken we kennis met Louisa, die aan het werk gaat bij de familie Midfort. Ze is daar kindermeisje voor de oudste twee kinderen. De oudste dochter van het gezin, Nancy, is ontzettend geinteresseerd in een recent gepleegde moord. Toevallig kent Louisa een van de agenten die meewerkt aan het onderzoek, Guy. Hij heeft haar namelijk gered toen ze wist te ontsnappen aan haar oom. Louisa en Nancy dragen wat bij aan de oplossing van de moordzaak, maar zijn ook bezig met meisjesdingen: bals, leuke jongens (Guy bijvoorbeeld) en foute jongens…

Ook erg fijn voor een regenachtige dag is een boek van Susin Nielsen. Met name Optimisme is Dodelijk, aangezien Petula ook graag binnen zit. Petula heeft een angststoornis, opgelopen door een trauma. Hiervoor krijgt ze creatieve therapie. Op een dag komt er een nieuwe jongen bij de therapiegroep, en daardoor beginnen er dingen te veranderen. Maar deze nieuweling heeft zelf ook een geheim… Een verhaal met inhoud, zonder dat het extreem zwaar is of dat er een belerend toontje wordt aangeslagen. Daarbij maak je ook de successen mee van de groep en uiteraard van Petula, waardoor het boek ook de nodige feelgood-elementen bevat.

Het vierde deel van de Harry Potter-serie is ook een aanrader op een regenachtige dag (al heb je gezien de omvang eerder een regenachtig weekeind nodig). In Harry Potter en de Vuurbeker wordt Harry tegen zijn zin uitverkoren om mee te doen aan het Toverschool Toernooi, een levensgevaarlijke strijd tussen Zweinstein en twee andere toverscholen. Daarnaast moet Harry ook voor het eerst opboksen tegen de pers en tegen de jaloezie van Ron. Ondertussen voert Hermelien een strijd tegen de de slavernij van de Huiself, en zijn Fred en George met snode plannen bezig… Lezen dus!

Wil je liever iets spannends lezen op je regenachtige middag, dan kan ik de serie Truth or Dance van Chinouk Thijssen aanraden. De boeken lezen ontzettend snel, het verhaal is spannend en het zit goed genoeg in elkaar om je een regenachtige dag mee te vermaken. Geen diepgaande literatuur, maar het leest wel heel erg lekker weg. Een groepje meiden zit op een dansschool, zo een waar je je middelbare school en je dansopleiding kunt combineren. Alles gaat prima en ze behoren tot de betere van de klas. Maar dan worden ze, zonder dat ze het willen, toegevoegd aan een appgroepje van Truth or Dance. Ze krijgen opdrachten die ze moeten uitvoeren. Doen ze dat niet, dan zijn er consequenties…

Liever een stevig fantasyboek? De Verborgen Universiteit van Natalie Koch speelt zich af in Londen. Alexa gaat op uitwisseling naar een kleine universiteit. Daar komt ze erachter dat ze magische krachten heeft, en gaat ook aan Untraceble University studeren. Ze loopt behoorlijk achter op haar medestudenten, die allemaal al een poosje bezig zijn met magie. Maar niet iedereen kan goed omgaan met magie. Sommigen voelen zich boven niet-magische studenten verheven, anderen misbruiken magie. Als een van Alexa’s huisgenoten slachtoffer wordt van een vervloekt boek, besluit Alexa haar te gaan redden.

2 gedachtes over “Friday Five: de beste boeken voor een regenachtige dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.