Friday Five: Fictieve dieren die je als huisdier zou willen hebben

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken of boekgerelateerde dingen centraal. Deze keer is het thema ‘fictieve dieren die je als huisdier zou willen hebben’.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet heel veel dieren in boeken ben tegengekomen waarvan ik denk ‘die wil ik hebben’ of ‘dat zou een leuk huisdier zijn’. Laten we kijken hoe ver ik deze keer kom!

Het eerste dier is Jinx, uit het boek Jinxed. Dit is een baku, een robot-kat. Ik weet alleen niet of mijn echte kat, Veerle, het ermee eens is als ik een robot-kat in huis haal. Maar ik denk wel dat Veerle Jinx zou kunnen leren hoe je een kat moet zijn, want dat is iets waar Jinx mee bezig is.

Nog een fictief ‘dier’ is de gargouille uit de Enchanted Inc.-serie. Die kan praten, maakt grapjes en bewaakt panden. Lijkt mij een prima bewaker voor mijn huis! Helemaal omdat hij ook een stel tovenaars kan waarschuwen bij onraad 😉

Wil ik dan niet nog een dier uit Harry Potter? Nee. Veel van deze dieren zijn best groot (eenhoorns, reuzeninktvis) en andere dieren zijn niet zo geschikt om als huisdier te houden (delfstoffers, tuinkabouters en demiguises) of ik vermoed dat Veerle erop gaat jagen (zoals op uilen, feniksen en boomtrullen).

Dieren zijn heel lief. Maar ik heb al een superlieve kat uit het asiel en eigenlijk vind ik dat wel genoeg huisdier. Kat vindt dat zelf overigens ook. Dus namens Veerle en mij: een Friday Two!

2 gedachtes over “Friday Five: Fictieve dieren die je als huisdier zou willen hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.