Friday Five: boeken om te lezen tijdens de lente

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanBoy een Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten binnen een bepaald thema 5 boeken of boekgerelateerde dingen centraal. Deze keer is het thema ‘boeken om te lezen tijdens de lente’. Want he, mensen, het is lente! Je weet wel, vogeltjes fluiten, bloemetjes die bloeien, schattige lammetjes, nieuw begin, frisse start, dat soort dingen.

Bron: Pixaby – JillWellington

En wat willen we deze lente nou lezen? Ik denk dat we allemaal snakken naar wat luchtige, gezellige boeken die ons afleiding geven. Dus laten we daar er eens een paar van op een rijtje zetten.

Allereerst is daar het eerste deel van de serie De MoederMaffia van Kerstin Gier: Wespennest. Constance komt, nadat haar man heeft aangekondigd te willen scheiden, in de insectenbuurt te wonen. Samen met haar dochter van 14 en haar zoontje van zes probeert ze er het beste van te maken. Hierbij wordt ze geholpen door een aantal lieve buren. Maar ondertussen is er ook een clubje moeders dat zich nogal elitair gedraagt, en ze zijn in elk geval veel beter dan de andere moeders in de wijk. Je volgt het verhaal van Constance, maar je leest ook mee op het forum van het moederclubje. Constance probeert in eerste instantie om bij de perfecte moeders te horen, maar ontdekt al snel dat zij, samen met de buren, een veel betere moederclub op kan richten.

Een boek wat ook heel geschikt is voor een middag in de tuin: Moord op de Moestuin van Nicolien Mizee. Afgezien van de ontzettend nuttige tuiniertip die je krijgt (wat je ook doet, plant geen bamboe in je tuin) is dit een fijne combinatie tussen goed te lezen literatuur en een detective. In dit verhaal ontvlucht Judith samen met haar man Thijs, haar zus Cora en haar man, Ab, de verbouwing van de buren. Thijs is namelijk herstellende van een hartaanval. Ze komen terecht in het boswachtershuisje op een landgoed. Een landgoed dat, zo blijkt, eigendom is van twee vriendinnen uit de kindertijd van de zussen. Judith sluit zich aan bij de moestuin-vereniging, en gaat iedere dag een poos in haar tuin werken. Zo leert ze ook de andere tuinders kennen. Maar dan ontdekt Judith een schedel tussen alle bamboe in ‘haar’ tuin…

Twee boekjes die ontzettend leuk zijn om voor te lezen: Met zonder jas van Carry Slee en Drie ei is een paasei van Jacques Vriens. In Met zonder jas ontdekken de kleuters Iris en Michiel alles rondom de lente. Van bloembollen zaaien tot en met kleine lammetjes, en uiteraard ook naar buiten ‘met zonder jas’. Het boekje van Jacques Vriens, Drie ei is een paasei, is ook leuk voor deze leeftijd. Wouter van 3 en Mieke van 5 ontdekken samen het verhaal van Pasen. De christelijke achtergrond komt aan bod, maar uiteraard ook het eieren zoeken en paaseieren beschilderen.

Meer zin in een gezellig leesboek? De Eigenzinnigheden van Leah Burke is het vervolg op Simon vs De verwachtingen van de wereld (Love, Simon) van Becky Albertalli. Dit verhaal speelt in de lente, en gaat eigenlijk verder waar het boek over Simon ophield. Alleen maken we nu uitgebreid kennis met de beste vriendin van Simon: Leah. Leah is druk bezig met haar band, het laatste schooljaar, haar vriendengroep die uit elkaar dreigt te vallen en het feit dat ze biseksueel is en dat aan niemand durft te vertellen. Ondertussen komt de ‘prom’ (het eindfeest op Amerikaanse highschools) steeds dichterbij. Zal Leah de liefde vinden en haar vriendengroep bij elkaar weten te houden?

Wil je het nog zoeter? Aan alle jongens van wie ik ooit hield van Jenny Han is chicklit-serie. Leest heerlijk en het is lekker luchtig. Als Lara Jean verliefd is op een jongen en ze is klaar met het verliefd zijn, schrijft ze die jongen een brief. Om haar gevoelens voor hem af te sluiten. Maar op een dag is haar doos met brieven verdwenen, en de brieven komen aan bij de betreffende jongens! En dat is nog niet het ergste: een van de jongens is het vriendje van haar zus…

PS: kijk ook eens bij de andere Friday Five’ers!

3 gedachtes over “Friday Five: boeken om te lezen tijdens de lente

  1. Naomi zegt:

    Ja, lezen in de tuin! Ik lees eigenlijk alles buiten, maar toch voelt een thriller in de brandende zon soms gek. Behalve dan als de thriller zich ook afspeelt in de brandende zon;). ‘Moord op de moestuin’ is inderdaad een perfect boek voor nu.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.