Thee op TikTok

Oké, er is een of andere ‘American girl’ (zo noemt ze zichzelf) die in haar filmpjes op TikTok laat zien ‘how she likes her tea’. De filmpjes vliegen het internet over. Heel veel mensen hebben er een mening over, en ik ook. Maar weet je wat, kijk eerst zelf even, dan snap je waar ik het over heb.

@jchelle36

Hot tea “this American girl” likes 😊 #americanintheuk #fyp @nichole.caroline

♬ original sound – jchelle36
De ‘American girl’ laat zien hoe ze thee maakt

Oké, je hebt het gezien. Dus ik kan beginnen. Instant thee, waarom??? Hoe maakt oplosthee het leven simpeler? Is het zo veel moeite om een theezakje in een hoeveelheid water te hangen? De beide witte poeders die er voor de suiker nog ingaan zijn overigens twee verschillende soorten limonadepoeder. Dus we hebben theepoeder (waarvan ik vermoed dat het ook grotendeels uit suiker bestaat en niet uit thee), twee soorten limonadepoeder, heel veel suiker en ik gok twee eetlepels kaneel en nootmuskaat. Ik bedoel, ja, ik vind versierde thee lekker, maar volgens mij is dit eerder suiker met wat specerijen en, oja, er is ook ooit, lang geleden, een theezakje bij in de buurt geweest. Met andere woorden: dit is geen thee, dit is suiker met smaakstoffen, kleurstoffen, wat specerijen en water.

Dan nog iets: theewater opwarmen in de magnetron? Deze dame leeft in het Verenigd Koninkrijk, het land waar zelfs de goedkoopste hotelkamer over een waterkoker beschikt. Wat is er mis met een waterkoker? Of met een fluitketel of desnoods een pannetje op het fornuis? Ik bedoel: in de tijd dat je de ingrediënten pakt voor deze thee en de boel door elkaar mixt, kun je echt wel een hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook krijgen hoor. Zeker als het gaat om de hoeveelheid voor 1 mok.

Een beetje verder zoeken leverde nog een theefilmpje op van deze dame. Deze keer voor ijsthee…

@jchelle36

How I as an American make tea 😊❤️ #americanintheuk @mleemaster10

♬ original sound – jchelle36
IJsthee van de ‘American girl’

Wacht even… In dit recept kookt ze wél haar water op het fornuis! En ze gebruikt theezakjes! Waarom doet ze dat niet bij hete thee? En een stuk minder smaakstoffen (al zit er nog steeds extreem veel suiker in haar ijsthee, ik gebruik zelf een stuk minder als ik hot brew ijsthee maak). Maar ze kan dus wel op een redelijk normale manier thee zetten. Waarom doet ze dat niet voor hete thee?

Het enige antwoord wat ik kan verzinnen is dat dit ofwel aangeleerd gedrag is (ze heeft van haar ouders of een huisgenootje oid ooit geleerd om op deze manier thee te maken en dus is dit haar (nieuwe) manier van thee zetten geworden), ofwel dat ze zo gewend is aan het Amerikaanse suikergehalte in voedsel en dranken dat ze niet meer weet hoe gewone thee ‘hoort’ te smaken.

Dus mijn oproep aan de mensen in de UK: leer deze dame een fatsoenlijke kop thee te zetten! Please? Pretty please?

P.S.: wil je zelf lekkere ijsthee maken? Dan heb ik hier een recept voor je!

12 gedachtes over “Thee op TikTok

   • Naomi zegt:

    Nou, daar zeg je wat. Sowieso… Ik zie soms mensen daar als lunch chips eten. (Misschien doen Nederlanders dat ook hoor, geen idee.) Krijg ik kortsluiting van. Chips is toch geen eten?! Dat valt in de categorie snoep…

    Like

 1. Proudweirdo zegt:

  Mijn hemel! 😱 Ik ben theeverslaafd en drink het zonder suiker of zoetstof, dus kan hier geen voorstelling van maken.. Het glazuur is spontaan van mijn tanden gesprongen na het kijken van de filmpjes. 😳
  Er mag van mij een waarschuwingslabel op de filmpjes geplakt worden. Dit is, naast het schadelijke voor de gezondheid, ronduit thee-verkrachting. 😵

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.