Friday Five: Zeg eens E!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter E.

In Ergens van Gabrielle Zevin is de dood niet het einde, maar een nieuwe start. Liz van 15 is omgekomen bij een auto-ongeluk, en ze komt terecht in Ergens. Hier worden de mensen steeds jonger in plaats van ouder, en uiteindelijk gaan ze als baby’s terug naar de aarde. Maar Liz heeft moeite met zich aanpassen, en verlangt terug naar huis. Zal ze kunnen wennen aan dit nieuwe ‘tussenleven’?

Een stuk luchtiger is het boek En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Dit is de opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding en bestaat uit analyses en observaties over ons taalgebruik. Grappig, amusant, heel geschikt voor op het strand en ondertussen lijk je ook nog heel intelligent bezig, want dit is een non-fictie boek. Een must-read voor iedereen die van taal houdt!

Ook lekker luchtig en wel fictie: En de minnaar is… van Jill Mansell. Lottie woont in een landelijke omgeving, bij een meer. Ze werkt bij een klein bedrijf dat cottages verhuurt. Dan ontmoet ze haar nieuwe baas, Tyler. Tyler is knap, en Lottie valt meteen voor hem. Maar Lottie’s kinderen vinden Tyler een stuk minder leuk. En dan is daar Seb, op wie de kinderen dol zijn… Voor wie gaat Lottie kiezen?

Een jeugdboek uit mijn kindertijd, maar wel zo een die nog steeds redelijk actueel is (op het gebrek aan mobieltjes na dan): En de groeten van groep acht van Jacques Vriens. Hierin gaat meester Siem ieder jaar met groep 8 naar een waddeneiland. Met de boot naar het eiland, de vuurtoren beklimmen, keten op de slaapzaal… Wat zal deze kampweek brengen? Een verhaal vol herkenbare scenes, en ik vermoed dat dit een samensmelting van een groot aantal groep 8-kampen in een boek is.

En tot slot een uniek Agatha Christie-boek, namelijk een die speelt in het oude Egypte. In En het einde is de dood… komt er een bijvrouw in het huis van Dodenpriester Imhotep. Zelf is hij er blij mee, maar de rest van het gezin is minder gelukkig met de komst van Nofret. Moord is van alle tijden, ook in het oude Egypte.

Hé, weet je dat er meer Friday Five’ers zijn? Kijk ook eens op hun blog!

2 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens E!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.