Friday Five: Zeg eens I!

Iedere vrijdag organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five, een tag waarbij verschillende boekenbloggers 5 boeken noemen binnen een thema. Deze keer is het thema door mij bedacht: vijf boeken die beginnen met de letter I, we gaan dus weer verder met de lettertag!

Ik moet dit doen van Maren Stoffels is het eerste boek. Het verhaal gaat over Simon, en hij heeft een dwangstoornis. Samen met andere kinderen met een angst- en dwangstoornis gaat hij op kamp. Daar leert hij Jasmin kennen. Als Jasmin wegloopt, is Simon de enige die haar kan helpen. Maar daarvoor moet hij wel zijn eigen dwangstoornis overwinnen.

In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos is boek nummer twee. De twaalfjarige Nova zit in het zoveelste pleeggezin. Ze wacht op haar zusje Bridget. Bridget heeft namelijk belooft dat ze samen met Nova de lancering van de Challenger gaat kijken, en Bridget komt haar beloftes altijd na. Maar de lancering komt steeds dichterbij, en Bridget is er nog steeds niet. Waar is Bridget?

Ibbeltje van Annie M. G. Schmidt is het derde boek. Superleuk voorleesboek. Ibbeltje is een heel gewoon meisje, maar haar moeder is wel bijzonder. Haar moeder is namelijk vroeger een kat geweest. En daardoor kan ze nog steeds met katten praten. Niet alleen met hun eigen katten, Rosencrantz en Guildenstern, maar ook met de katten uit de buurt. Dat levert bijzondere, grappige en soms spannende situaties op.

Iets te verbergen van Jo Spain. Boek nummer vier, en deze ligt op mijn stapeltje biebboeken. Olivia ligt al geruime tijd dood in huis. Alle buren zeggen geschokt te zijn. Maar dan blijkt dat al die o zo geschokte buren allemaal een reden hadden om Olivia dood te willen…

Ik en Jij van Nicollò Amantini is het laatste boek. Laurenzo maakt maar moeilijk contact met leeftijdsgenoten. Zijn moeder maakt zich zorgen, ook al zijn de woedeaanvallen van Laurenzo verdwenen. Om haar gerust te stellen, vertelt Laurenzo een leugen. Een leugen die hem in contact brengt met zijn nichtje. In eerste instantie wil Laurenzo niets met haar te maken hebben, maar dan beseft hij dat ze elkaar misschien kunnen helpen.

Joehoe, er zijn meer Friday Five’ers!

7 gedachtes over “Friday Five: Zeg eens I!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.