Recensie: ‘De Magische Apotheek: De strijd om de meteoor’ van Anna Ruhe

Het verhaal

Lucie en Mats komen erachter dat de Eeuwigen nog niet uitgespeeld zijn! Sterker nog, een van de Eeuwigen, Syrell de Richemont, heeft een plan om ervoor te zorgen dat de oude tijden herleven. Hij wil dat de wereld weer verdeeld wordt in klassen, en uiteraard wil hij zelf aan het hoofd van deze klassenmaatschappij staan. Lucie en Mats moeten hem tegenhouden!

Maar dan moeten ze wel eerst ontdekken hoe Richemont de geur die dit allemaal voor elkaar moet krijgen wil gaan verspreiden. En magische geuren werken niet zonder meteoorpoeder… Is hun meteoorpoeder gestolen, of heeft Richemont zijn eigen meteoorpoeder? Zo ja: hoe komt hij daaraan? Lucie en Mats gaan naar Parijs, waar Richemont zijn hoofdkwartier heeft. Maar dat is niet zonder gevaar…

Bron: bol.com

Mijn mening

Ik moest er bij dit boek een beetje inkomen, vooral omdat er in het begin weinig echte actie is en er vooral verteld wordt wat er in de voorgaande delen is voorgevallen. Maar het verhaal leest snel, dus je bent zo door dat stukje heen. De actie volgt daarna, en het verhaal speelt zich in slechts een paar dagen af. Hierdoor ligt het tempo hoog, maar dan zonder dat dat storend is.

Dit is het derde deel in een serie, en je moet wel de voorgaande delen gelezen hebben om het verhaal goed te kunnen volgen. Op zich is dat niet erg, maar het is wel iets wat je moet weten voor je aan deze serie begint.

Mats en Lucie hebben deze keer hun trip redelijk goed voorbereid, in tegenstelling tot hun avontuur in het vorige boek. Uiteraard komt het voor een volwassene allemaal net iets te makkelijk goed, maar voor een kind zal dit niet opvallen en is het gewoon een spannend verhaal. Ik denk dat veel kinderen hier van zullen genieten, en ik denk ook dat dit boek erg geschikt is om voor te lezen – niet in de laatste plaats vanwege de prachtige afbeeldingen.

Ik zou deze boeken extra willen aanbevelen bij kinderen die moeite hebben met lezen. De letters zijn namelijk lekker groot en er zitten mooie afbeeldingen in het boek. Tegelijkertijd is het boek nergens kinderachtig, waardoor het ook geschikt is voor iets oudere kinderen.

Wat ik wel een gemiste kans vond, was dat er niet heel veel aandacht werd besteed aan de stamboom en de geschiedenis van de sentifleurs, terwijl dat wel een behoorlijke rol speelt in het verhaal. Ik hoop dat Ruhe daar in een volgend deel nog wat dieper op in gaat.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen die graag een spannend verhaal lezen. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar, en kan gelezen worden tot pakweg 12-13 jaar (al vond ik het met 30+ ook een vermakelijk verhaal). De serie is dus een goede investering in een gezin met meer kinderen. Het tempo ligt hoog en het verhaal is spannend zonder te eng te worden. Ik denk dat dit echt een verhaal is wat veel kinderen zullen waarderen, en wat ook heel geschikt is om voor te lezen. Aanrader voor in huis, de klas of in de schoolbibliotheek!

8 gedachtes over “Recensie: ‘De Magische Apotheek: De strijd om de meteoor’ van Anna Ruhe

  1. Lotte zegt:

    Ik heb alleen deel 1 gelezen dat vond ik inderdaad als volwassene ook nog steeds heel leuk. 😉 Maar ik vond het ook zeker een goed boek voor kinderen die niet zulke lezers zijn. Hoewel het soms wel wat kneuterig is. Dat vind ik zelf dan weer leuk, maar misschien is dat voor sommige kinderen niet ‘cool’ genoeg?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.