Friday Five: boekgerelateerde bekentenissen

Friday Five is een tag die bedacht is door Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag zetten diverse bloggers vijf boeken binnen een thema centraal. Deze keer is het thema bedacht door Joany van Craving Pages: boekgerelateerde bekentenissen.

Oké, om maar met de eerste te beginnen: ik vind de Shatter me-serie van Tahereh Mafí niets. En ja, ik heb het echt geprobeerd, maar ik vind er gewoon niets aan. De sfeer, de personages, de schrijfstijl (met name de schrijfstijl!), het is niets voor mij. Ik weet dat veel boekbloggers weglopen met deze serie, maar ik dus niet.

Ik heb nog nooit een Twilight-boek gelezen. En nog nooit een Twilight-film gezien. Waarom niet? Even kijken… Toen de serie uitkwam, konden de boeken (en niet veel later ook de films) meeliften op het succes van Harry Potter. En ik kreeg, op basis van wat ik hoorde van de verhalen over de boeken, sterk de indruk dat dit lang niet zo goed was als Harry Potter, maar vooral aandacht trok omdat het ook urban fantasy was en (een deel van) de Harry Potter-fans zaten te smachten naar een boek om te lezen tussen het uitkomen van de nieuwe HP-boeken. Hoewel ik het natuurlijk stimuleer dat er gesmacht wordt naar boeken, smachtte ik niet naar deze boeken. Geen Twilight voor mij dus.

Iets waar ik me in YA-land niet populair mee maak: ik knap steeds af op de boeken van Danielle Bakhuis. Zo ontzettend zelfs dat ik er een complete blogpost aan gewijd heb. Ik weet dat ze onder de populaire Nederlandse YA-auteurs valt, maar ik vind haar boeken niets.

En tot slot: ik hou nauwelijks tot niet bij wanneer welke boeken uitkomen. Soms ben ik benieuwd naar een boek, of weet ik via socials dat een auteur met een nieuw boek bezig is, maar meestal zie ik pas na verschijnen dat het boek er is. Hoe dat komt? Simpel: ik heb geen budget voor een mega-stapel nieuwe boeken iedere maand, dus leen ik veel bij de bieb. En daar komen de boeken toch pas nadat ze in de winkel zijn verschenen (meestal na een paar maanden). Dus dan is het handiger om bij te houden wanneer ze in de bibliotheek komen dan wanneer ze echt uitkomen.

Heb je al gezien dat ik nieuwe Friday Five-collega’s heb?

11 gedachtes over “Friday Five: boekgerelateerde bekentenissen

 1. Naomi zegt:

  Zó begrijpelijk wat je zegt over dat alle boekbloggers ‘weglopen’ met een auteur en dat je er dan zelf niets mee hebt. Ik las afgelopen week ook zo’n boek. Schijnt geweldig te zijn, maar ik vond het niks. En ja, inderdaad, ga er dan maar eens een blog over schrijven;). Wat je zegt over nieuwe boeken herken ik trouwens ook. Ik zie overigens vaak persberichten van uitgevers en tip van flip: soms kun je ze dan al voor verschijning reserveren of op je verlanglijstje zetten bij de bibliotheek. Scheelt je weer wat maanden wachten, want ik ben dan vaak (ja, ook dan pas maanden na verschijning, maar toch…) de eerste die zo’n boek leent.

  Geliked door 1 persoon

   • Booksandsparkles zegt:

    Ja klopt zeker! Ik merk ook dat ik het superlastig vind om een recensie te schrijven over een boek wat gewoon niet mijn ding is, zeker als je hem van een uitgeverij had. Dan krijg je alsnog reacties vanuit hen met ‘oh’. Dan denk ik, hoezo ‘oh’? Dat is toch mijn mening? Ik zeg niet eens dat het een slecht boek is, maar niet mijn ding haha

    Like

   • booksometea zegt:

    “Ja maar je hebt het boek gratis gekregen dus je zult er een goede review over schrijven…”. Eehm, sorry, maar zo werkt het niet. Dan moet je een reclamebureau inhuren, en die vragen meer dan een boek 😉

    Like

 2. Luna zegt:

  Ik ben nooit verder gekomen dan de eerste Twilight film.
  Vroeger vond ik Danielle Bakhuis wel lekker weglezen, maar na ‘De eliminatie’ zwakte mijn interesse nogal af en ik heb haar boeken daarna ook niet meer gelezen. Nu jij dat schrijft sta ik er pas bij stil.

  Like

 3. Kwante in Wonderland zegt:

  Ik was vroeger wel een echte Twihard maar ik keek onlangs de films weer en toen vroeg ik me een beetje af waar ik met mijn glitter verslaafde verstand zat destijds haha!

  En ook ik merk het taboe op het niet loven van NL auteurs, maar ja mijn blog, mijn mening!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.