Friday Five: de vijf dikste boeken die ik tot nu toe las

Welkom bij een nieuwe Friday Five! Vandaag zetten we weer eens een thema centraal wat ik bedacht heb: de vijf dikste boeken die je tot nu toe las. Want laten we eerlijk zijn: dat lijstje willen we allemaal graag horen van elkaar, en stiekem willen we allemaal de beste zijn. En met ‘dikke boeken lezen’ kunnen wij ook een keer de beste zijn. Kijk je mee naar mijn lijstje?

Het eerste boek wat ik ga noemen is De Theeroos van Jennifer Donnelly, een boek van 750 pagina’s. Het verhaal zal, denk ik, ook aanslaan bij de fans van De Zeven Zussen-serie. Fiona Finnegan woont met haar ouders en broers in Whitechapel. Ze hebben het niet breed, maar ze zijn gelukkig. Iedereen die kan werken werkt, zodat er geld in het laatje komt om het gezin te onderhouden. Maar de vader van Fiona wil meer, en hij sluit zich aan bij de vakbond. Dat is een doorn in het oog van William Burton, de baas van de theefabriek waar het hele gezin werkt. Kort daarop is er een raadselachtig ongeluk, en de vader van Fiona komt te overlijden. Hierna gaat het een poos bergafwaarts met het gezin, en uiteindelijk vlucht Fiona met haar jongere broertje Seamus naar Amerika. Ze wil bij haar oom in de winkel gaan werken, maar de winkel staat op het punt om verkocht te worden door de bank. Fiona zet alles op alles om de winkel te behouden, en verzint ondertussen een plan om wraak te nemen op William Burton, de man die haar familie te gronde heeft gericht.

Het tweede boek is Rijk van Stormen van Sarah J. Maas. Een vuistdikke pil van ruim zeshonderd pagina’s, en het vijfde deel in de zevendelige serie De Glazen Troon. Aelin is vastbesloten om haar koninkrijk terug te krijgen, en moet daarvoor de strijd aangaan met Erawan. Erawan gebruikt alles wat hij kan vinden om Aelin te verzwakken: haar verleden, haar heden en haar toekomst. Maar Aelin heeft een sterk hof weten op te bouwen, en vooral een heel slim en listig hof. Zal het Aelin en haar hof lukken om Erawan te verslaan?

Oke, dit boek is misschien een beetje smokkelen, maar ik noem hem lekker toch want ik heb de drie losse delen wel degelijk gelezen, en die zijn nu samen in een band te verkrijgen. En aangezien het om 1600 pagina’s gaat, vind ik dat het meetelt: Een groene bloem van Floortje Zwigtman. Dit verhaal speelt zich af in het Londen van eind 1800. Adrian Mayfield is jong, arm en homoseksueel. Hij is ook jongvolwassen, en moet ontdekken wie hij is, terwijl een deel van zichzelf moet onderdrukken (homoseksualiteit was toen nog strafbaar). Als Adrian dan ook nog de opdracht krijgt om verslag te doen van het proces tegen Oscar Wilde, een man die hij tot zijn vrienden of toch op zijn minst zijn kennissen rekent, moet hij bij zichzelf te rade gaan: is zijn vorm van liefde echt zo fout als men beweert?

Het dikste Engelstalige boek wat ik ooit heb gelezen is zonder twijfel Harry Potter and the Order of the Phoenix. Ik las dit in de zomer dat het uitkwam, en ik heb er 13 dagen over gedaan om het boek uit te lezen. Belangrijke noot: we waren op dat moment op vakantie (citytrip + twee weken in een huisje) en ondernamen regelmatig wat. En ik was 14 jaar, en net blijven zitten in de tweede klas van de middelbare school. Dus dan is 755 bladzijdes Engels lezen best een prestatie.

En tot slot: het tweede deel van de serie De Verborgen Universiteit: Het Levende Labyrinth van Natalie Koch. In dit tweede deel volgen we Alexa tijdens haar tweede trimester aan Untreaceable University. Alexa vermoed inmiddels dat het overlijden van haar vader niet een normaal ongeluk is geweest, en ze gaat op onderzoek uit. Ze probeert uit te vinden wat haar vader in de laatste maanden voor zijn dood heeft gedaan, en stuit op gevaarlijke en uitzonderlijke magie. Niet iedereen is blij met het onderzoek van Alexa, en ze moet opboksen tegen machtige mensen die liever zien dat de waarheid samen met de overledenen begraven blijft. Alexa moet kiezen, en die keuze heeft niet alleen consequenties voor haarzelf, maar ook voor haar vrienden…

Friday Five is een wekelijkse tag die georganiseerd wordt door Joost van NerdyGeekyFanBoy. Je vindt al mijn collega-Friday Five’ers hieronder, met hun blog!

8 gedachtes over “Friday Five: de vijf dikste boeken die ik tot nu toe las

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.