De onmogelijkste thee-DIY’s op YouTube

Oke, er zijn ontzettend veel DIY-filmpjes (do it yourself) op YouTube. Een aantal daarvan gaan over thee, of hebben met thee te maken. En echt, ik begrijp dat mensen op dit moment iets minder te doen hebben, maar van sommige dingen denk ik ‘waarom??’ En ik dacht: ik deel er een paar met jullie. Zodat je weet waar je niet aan moet beginnen. Graag gedaan.

De eerste video is er echt een in de categorie ‘waarom??’. Tea Bombs, een bal van suiker of een suiker-substituut (isomalt, dat spul waarmee de finalisten van Heel Holland Bakt een dakje voor op hun gebakje moesten maken) met daarin losse thee of een theezakje. Waarom? Ja, het ziet er mooi uit om te geven, maar het heeft geen enkele meerwaarde voor je thee en het zijn ontzettend breekbare ballen. Echt, ik hou van knutselen, maar dit is in mijn optiek geen knutselwerkje met enige meerwaarde.

De volgende persoon gaat nog een stapje verder en maakt niet alleen theeballen (van thee) maar doet er ook zelfgemaakte gummibeertjes van thee in. “Want dan is alles in water oplosbaar”. Waarom? Ik zie nog wel waarom je die thee-gummiebeertjes wil maken, maar waarom zou je die niet gewoon opeten? Waarom ze in een bal van suiker en thee maken en daar die gummiebeertjes in doen, om vervolgens die bal op te lossen in heet water? Ik snap het niet…

Ik kan me nog voorstellen dat je zo veel tijd om handen hebt dat je zelf je eigen thee gaat melangeren, maar bij thee voor in bad trek ik toch een grens. Zonde van die mooie thee! Helemaal als je de bloemen vooral gebruikt ‘omdat de mix er dan mooi uit ziet’.

En waarom, waarom zou je zelf theezakjes gaan maken? Theefilters, een thee-ei of zelfs een theepotje zijn (in ieder geval in Nederland) best betaalbaar en schelen een hoop gedoe. Ik zou dit persoonlijk ook niet met splitzijde doen, maar met goedkoop katoengaren.

Om maar helemaal te zwijgen van zelf je herbruikbare theezakjes maken. Wat o wat is er toch mis met thee-eitjes, theezeefjes en theepotjes-met-filter? Ook daarmee hou je de afvalberg klein (als de reden ‘zero waste’ is) en echt, ze werken prima!

En in de categorie ‘laten we hopen dat we hier niet genoeg tijd voor hebben’: zelf je theebloemen maken.

7 gedachtes over “De onmogelijkste thee-DIY’s op YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.