De boeken die ik op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas heb staan

De Sint is weer in het land, en hij komt aankomend weekeind al bij het huis van mijn ouders langs met cadeautjes voor ons gezin. En ja, wij zijn allemaal volwassen, en toch komt Sinterklaas nog steeds langs. Sinterklaas weet namelijk dat mijn moeder met alle andere feestdagen moet werken, dus komt hij ons met zijn verjaardag cadeautjes brengen. Dit jaar doet hij dat een beetje eerder, want dat kwam voor ons allemaal wat beter uit. Ook voor Sinterklaas, want die heeft het druk genoeg op 5 december (en is waarschijnlijk ook moe van een hele week scholen en kinderdagverblijven bezoeken).

Uiteraard heb ik Sint om een paar boeken gevraagd, en het leek me leuk om die hier te bespreken.

Het lied van Ariane van Petra Doom (deel 1 van Kinderen van Orpheus). Ik zat eerst te kijken naar Lore, maar ik wist aan de hand van de beschrijving niet helemaal zeker of ik dat echt leuk zou gaan vinden. En toen ik doorklikte, zag ik dit boek, en dat sprak me wel meteen aan. Dit is net als Lore een Urban Fantasy, maar de schoolse setting sprak me meer aan dan een setting van wraak.

In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt? Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen.

Bron: Broese.nl

Lupus van Joan de Ruijter. Ook dit is een boek waar ik toevallig tegenaan liep (of beter gezegd klikte), maar het sprak me meteen aan. Het is namelijk een thriller, maar niet zomaar een thriller: een YA-thriller met een filosofische insteek. Dat lijkt me een bijzondere en uitdagende combinatie, waardoor ik meteen dacht: dit is iets voor mij.

Een idealistische universiteit vormt het middelpunt van een machtsstrijd. Tot haar grote verbazing wint Puck een essaywedstrijd en daarmee toelating tot Rousseau, een nieuwe prestigieuze filosofie-universiteit in de bergen van Spanje. Daar gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met de tegendraadse Charles en de openhartige Bulgaars-Turkse Sinem, en dompelt zich onde in het academische leven. Maar al snel ontdekt ze dat er iets broeit. Wanneer Puck en haar vrienden door de rector worden gevraagd om een onafhankelijke universiteitskrant op te richten, wordt de sfeer al snel grimmiger. Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes op Rousseau? Joan de Ruijter schreef een filosofische thriller voor jongeren die doet denken aan Jostein Gaarder en Donna Tartt. Een roman waarin alle waarheden over democratie op losse schroeven komen te staan.

Bron: Broese.nl

Het Leugenspel van Ruth Ware. Ik heb de boeken van Ruth Ware ontdekt, en ze smaken naar meer! Dit zijn boeken die je flink bezig houden, ook al komt er over het algemeen weinig bloed aan te pas. Ware schrijft voornamelijk een soort Agatha Christie-achtige thrillers die heerlijk lezen en waar je nog lang over na blijft denken, ook als het boek al uit is. Dat vind ik fijne boeken.

Het leugenspel is het derde boek van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon. De regels zijn eenvoudig: 1) Vertel een leugen 2) Hou vast aan je verhaal 3) Word nooit betrapt Isa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel. Ze hielden een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de bizarste verhalen. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten. ‘De derde thriller van Suspense Queen Ruth Ware loopt net als haar eerdere boeken over van de psychologische spanning. Annuleer je plannen voor het weekend als je voor dit boek gaat zitten, want je staat niet meer op voordat het uit is.’ Starred review, Kirkus Review

Bron: Broese.nl

Welke boeken heb jij op je verlanglijstje voor Sinterklaas (of kerst) staan?

5 gedachtes over “De boeken die ik op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas heb staan

  1. Naomi zegt:

    Ik hoop voor jou dat de Sint je blog leest;). Ruth Ware klinkt goed.
    Bij mij staat er dit jaar een kleurboek op mijn lijstje. Die kun je namelijk niet lenen bij de bibliotheek en een leesboek wel, dus dit leek me wel een mooie oplossing:).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.