Veerle de kat neemt mijn blog over

Hallo, mijn naam is Veerle, en ik ben die kat die bij Nienke in huis woont. Vandaag ga ik een blogpost voor jullie schrijven, want dat kan ik net zo goed als Nienke. Ik hou immers al drie jaar toezicht op haar gerammel op het toetsenbord, dus inmiddels kan ik echt wel bloggen hoor!

Ik help Nienke ook vaak met bloggen, en vooral met op tijd pauze houden. Ik moet natuurlijk wel mijn brokjes en aandacht op tijd krijgen! Als Nienke in haar werkkamer blogt, dan ga ik (als ik uitgeslapen ben) graag in de vensterbank zitten. Het voordeel van 4 hoog wonen is dat je dan lekker veel kunt zien! Ik kom niet vaak buiten, alleen op het balkon. En een keer toen ik uit het raam van de slaapkamer gesprongen was, toen was ik op de galerij. Ik wist toen niet meer hoe ik thuis moest komen en ben de trap naar beneden af gelopen. Halverwege was ik verdwaald, toen heb ik heel heel heel hard gemauwd en toen kwam Nienke me redden!

Stiekem vind ik het fijner als Nienke in de woonkamer aan haar blog werkt, want dan is ze de hele tijd lekker dicht bij mij in de buurt. Ik ben geen schootkat, maar ik vind het wel fijn als Nienke in dezelfde ruimte is als ik. En ik vind de woonkamer nou eenmaal het fijnste, want daar zijn lekker veel zachte plekjes waar ik fijn kan liggen. En er zijn grote ramen, waar ik door naar buiten kan kijken. Soms komen er ook vogeltjes op het balkon. Dat vind ik echt supergaaf!

Ik help Nienke niet alleen met bloggen, maar ik help ook met boeken uitkiezen. Alle boeken die in huis komen, en zeker de boeken uit de bieb, moeten eerst door de kattenkeuring komen. Boeken uit de bieb ruiken altijd erg interessant, dus die wil ik altijd even besnuffelen. Zogenaamd omdat ik wil checken of het wel een leuk boek is, maar vooral omdat ik lekker alle geurtjes wil opsnuiven.

Maar ik heb wel degelijk door of het boek leuk genoeg is voor Nienke! Ik pik dat op, want ja, ik ben nou eenmaal een heel bijzondere kat 😉 Als het boek goed genoeg is, zoek ik een fijn plekje om te liggen, vaak bij Nienke in de buurt. Soms maken we dan ook even ruzie over wie welk stukje van de deken mag, want eigenlijk zijn natuurlijk alle dekentjes in huis van mij.

Thee vind ik soms interessant ruiken, en soms vies. Vooral thee met fruitgeur vind ik heel vies! Maar kruidenthee vind ik juist weer lekker, zeker als er valeriaan in de thee zit. Dat kan Nienke altijd zien, want dan wil ik het lege papieren zakje graag hebben. Valeriaan is zooo lekker! Ik ga dan aan het zakje likken en mep het zakje op de grond. En als het daar eenmaal ligt, dan ga ik over de grond rollen, zo lekker vind ik valeriaan…

Wat is hier gebeurd? Veerle? Wat heb jij gedaan?

Nou, mauw, ik wou je helpen…

Dat is heel lief van je. Mag ik even kijken wat je hebt gedaan?

Nee.

Oke… Mag ik dan wel een mooie header maken op mijn telefoon voor jouw blogpost?

Maauuw, vooruit dan. Maar ik wil wel wat lekkers vanavond, als beloning!

Vooruit dan maar. Natvoer of snoepjes?

Wat denk je zelf?

Zucht… Natvoer en snoepjes dus…

Precies!

14 gedachtes over “Veerle de kat neemt mijn blog over

 1. Miranda Huisman zegt:

  Hoi Veerle,
  Hier met Mickey. Miauwwwww…
  Wat heb ik genoten van jouw blogpost! Ik ben nog heerlijk aan het na-spinnen. Ben benieuwd naar jou volgende avontuur. Een dikke katteknuffel van mij. Miauwwww…😻

  Like

  • booksometea zegt:

   Miauw, dat zeker! Weet je dat ik Nienke heb uitgekozen in het asiel? Ik drukte zo mijn pootje op haar hart. Maar van het asiel mocht ik niet meteen mee naar mijn voor altijd-thuis, Nienke en ik moesten nog een week wachten…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.