Veerle neemt mijn blog over (poging 5)

Mauw! Vandaag ga ik weer eens bloggen. Nienke is namelijk moe, want die heeft heel veel gewerkt de laatste tijd. Toen was ik veel alleen… Dat vond ik iets minder. Maar nu is Nienke weer lekker veel thuis, want ze heeft iets wat ‘kerstvakantie’ heet. Ik weet niet wat dat is, maar er hangen lichtjes in huis (als Nienke dat nou leuk vindt…), er staat ergens op een kastje iets wat op een boom met speeltjes erin lijkt (maar hij staat hoog en zoveel moeite ga ik niet doen voor speeltjes) en Nienke is meer thuis. Dat laatste vind ik wel fijn!

Goed om te horen Veerle. Ik hoef inderdaad niet naar mijn werk nu. De leerlingen zijn ook vrij.

Hebben die ook allemaal een boom in huis en lichtjes?

Niet allemaal. Op onze school zitten veel leerlingen die geen boom of lichtjes in huis mogen van hun ouders en/of hun geloof. Maar de meeste leerlingen vinden het wel fijn om even lekker thuis te zijn en niet zo vroeg op te hoeven.

Net als jij.

Klopt. Net als ik. Nu heb ik veel tijd om met jou op de bank te zitten, boeken te lezen, te bloggen, creatieve projecten te doen en te gamen.

Zeg, even over die zogenaamde ‘feestjes’: ik wil dat ‘feest’ met die knallen niet vieren dit jaar hoor! Knallen doen ze maar ergens ver weg van mij! Stomme knallen.

Dat heet ‘oud en nieuw’, Veerle, en ik ben bang dat ik niets aan de knallen kan doen. Behalve beloven dat jij natvoer krijgt en dat ik de Feliway-stekker er op tijd in doe. Ik vind de knallen ook niet fijn.

Maar waarom zijn die knallen er dan? Waarom kunnen ze niet ergens anders gaan knallen?

Dat weet ik ook niet zo goed Veerle. Het schijnt dat sommige mensen die knallen leuk vinden.

Ik niet.

Nee, dat weet ik. Ik vind het ook niet leuk, en zeker niet de hele dag. Maar weet je wat? We gaan met jouw favoriete deken op de bank zitten, en ik doe de Feliway-stekker er lekker op tijd in, en je krijgt natvoer.

En ook snoepjes?

En ook snoepjes. Mensen snoepen vaak ook wat meer met oud en nieuw, dus dat mag jij ook.

En mag ik ook van die kruiden uit dat buisje?

Valeriaan bedoel je? Dat mag zeker.

En ik wil heel veel knuffels!

Doen we. Nog meer wensen?

Je kunt de knallen echt niet uitzetten?

Nee. Maar ik kan wel de tv aanzetten, dan hoor je ze misschien iets minder.

Nou, vooruit dan maar. Maar alle andere dingen wil ik wel! En ik wil bij jou mogen zitten zo veel als ik wil!

Doen we Veerle. Samen maken we er een fijne avond van, en dan zijn we weer voor een heel jaar van die knallen af.

Dat laatste vind ik het allerbeste aan oud en nieuw!

Wil je de blogs van Veerle nog eens teruglezen?
Poging 1
Poging 2
Poging 3
Poging 4

4 gedachtes over “Veerle neemt mijn blog over (poging 5)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.