Veerle neemt mijn blog over (poging 4)

Mauw! Ik, Veerle de kat, neem Nienke’s blog weer eens over. Want als kat zijnde kan ik ook prima bloggen, en ik heb jullie heel veel te vertellen!

Nienke heeft deze week iets wat ‘herfstvakantie’ heet. Ik weet niet precies wat dat is, maar het komt er op neer dat Nienke deze week overdag meer thuis is en in de avonden vaker weg of aan de telefoon. Ik vind het fijn dat Nienke er overdag meer is. Nienke zegt dat ze na de vakantie minder thuis zal zijn. Ze gaat dan meer werken. Ze zegt dat dat goed nieuws is, omdat het betekent dat het beter gaat met haar arm. Maar ik vind het helemaal geen goed nieuws! Ik wil gewoon dat Nienke lekker veel thuis is.

Dat snap ik Veerle, maar meer werken is wel goed voor mij. En ik ben weg op momenten dat jij toch vooral slaapt, in de avonden ben ik gewoon thuis.

Hmm… Ik denk dat ik extra natvoer nodig heb om mij van dit goede nieuws te overtuigen…

Weet je wat? De dagen dat ik ga werken, krijg jij extra lekkere snoepjes. Snoepjes uit de la.

Uit de la? De la waar de lekkerste snoepjes liggen?

Ja, die. Deal?

Oké dan… Maar dan wil ik ook op de roze bank mogen liggen!

Veerle, als ik op mijn werk ben, mag jij helemaal zelf kiezen op welke stoel of bank je gaat liggen. Maar in de avonden moeten we delen, want ik woon hier ook en we passen prima samen op een bank.

Nou, vooruit dan maar…

Goed, nu we die onderhandelingen gedaan hebben moet ik het ook even met jullie hebben over iets wat Nienke tegenwoordig af en toe doet: ze gaat dan bellen met een vriendin, en tegelijkertijd die poppetjes over dat scherm laten lopen. En dan zijn er opeens twee poppetjes! En dan gaat Nienke praten en lachen en soms is ze opeens in een heel ander landschap! Dat is toch raar???

Nee Veerle, dat is niet raar. Ik speel dan samen met een vriendin, en we gaan dan naar elkaars eiland. Dat kan in dat spel. Voordeel voor jou is dat ik niet weg ben en er ook geen bezoek in huis komt.

Hmm… Geen bezoek en jij niet weg… Oké ik vind dat ook leuk. Maar ik wil geen andere katten meer in huis!!!

Huh? Ik nodig toch geen katten uit?

Wel! Toen die keer dat er buiten een kat zat te mauwen. Jij ging kijken en toen kwam die kleine kat zo maar zonder toestemming binnen! En hij luisterde niet eens toen ik zei dat hij op moest rotten!

Ik denk dat dat katje het koud had en even vergeten was dat dit zijn huis niet was. Ik heb die kat toen heel snel weer buiten gezet, dat weet je ook.

Ja, maar HIJ WAS WEL IN MIJN HUIS!!! ZONDER TOESTEMMING!!! Ik ga de kattenpolitie bellen hoor!

Veerle, ik beloof dat die kat niet meer in huis komt. Maar misschien moet jij dan niet steeds alle katten op de galerij bespioneren door het raam. Of dat in stilte doen, zonder mij er steeds bij te halen als de kat niet weggaat.

Ik neem het in overweging…

Ik vind het trouwens wel fijn dat het weer dekentjes-tijd is. Heel lang was het te warm voor dekentjes, maar nu pakt Nienke ze weer. Dat is fijn, want dekentjes liggen extra lekker. O, en ik hou helemaal niet van natte pootjes, dus ik vind het ook prima dat de deur naar het balkon dicht is en dicht blijft. Maar de andere deuren in huis moeten wel open, want ik heb graag vrije doorgang. Nienke is het daar niet mee eens, vooral niet in de avond. Dat heeft iets te maken met de warmte, maar ik snap dat niet zo goed, want ik heb het warm zat met mijn vachtje.

Ja, maar ik heb geen vachtje, he Veerle? Dus ik vind het wel fijn als ik in de avond wat warmte heb. En als de deuren open staan, dan verdwijnt de warmte uit de woonkamer en dat is zonde.

Oké dan, dan mogen de deuren dicht. Maar alleen als ik bij jou mag zitten!

Altijd Veerle, altijd.

5 gedachtes over “Veerle neemt mijn blog over (poging 4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.