6 thrillers die mensen vaak over het hoofd zien

Vorig jaar schreef ik een serie over de instapboeken in verschillende genres. Dit jaar maak ik daar een vervolg op, met boeken binnen dat genre die mensen vaak over het hoofd zien (omdat andere boeken meer gepromoot of gehyped worden, bijvoorbeeld). Het idee is dat jullie vorig jaar de tijd hadden om die eerste instapboeken te lezen, en vandaag gaan we een stapje verder (en hebben jullie weer een heel jaar om deze boeken te lezen).

Heb je de ‘instapthrillers’ nog niet gelezen? Klik dan hier voor het lijstje met instapthrillers!

De Vallei van Krystyna Kuhn. Dit is zo’n thrillerserie die echt alle hokjes aantikt, maar toch wordt hij vaak over het hoofd gezien. Dat komt omdat het een YA is die qua timing net te vroeg is uitgekomen (voor de hype uit) en zowel de jongeren als de volwassenen hebben deze boeken nog niet ontdekt. En dat is ontzettend jammer, want het is een superspannende serie. In ieder deel volg je een andere jongere van een kostsschool in Canada. Een kostschool waar rare dingen gebeuren. Jaren geleden is er een groep jongeren verdwenen tijdens een bergtocht, en dat patroon lijkt zich te herhalen…

De nieuwe collega van Tammy Cohen. Nieuwe baas. Nieuwe regels. Dat zorgt voor spanning in het team. Wie kun je nog vertrouwen? In een klein team in een kantoor in Londen moet een reorganisatie plaatsvinden, want het team presteert onder de maat. Dat zorgt voor gedoe, spanning en stress. Ondertussen lees je ook een verhaal van een psychologe in Amerika, die terugblikt op haar eerste jaren als hulpverlener waarin ze te maken kreeg met een heftige casus. Wat hebben die twee zaken met elkaar te maken?

Mindgames van Leona Deakin. Dr. Augusta Bloom werkt al vijf jaar samen met Marcus Jameson. Samen hebben ze een onderzoeksbureau wat de politie en het OM ondersteunt bij ingewikkelde onderzoeken. Jameson komt met een zaak aanzetten, de vermissing van zijn buurvrouw. Haar dochter, een meisje van 16, heeft de vermissing aangegeven. Moeder heeft een verjaardagskaart gehad en is daarna het huis uitgelopen zonder iets van zich te laten horen. En ze blijkt niet de enige: er zijn nog meer mensen die zomaar opeens verdwijnen. In eerste instantie lijkt het alsof er geen enkele overeenkomst zit tussen deze mensen, maar Bloom ontdekt een zorgwekkend verband. Hoe zorgwekkend, dat blijkt als een van de eerste vermisten terugkeert naar haar gezin… Deze thriller leest vlot, maar houdt je ook flink bezig, en is op een gegeven moment zo spannend dat je het niet meer weg kan leggen.

Door het sleutelgat van Ruth Ware. Vanuit de gevangenis schrijft Rowan haar advocaat. Ze zit vast omdat ze beschuldigd is van de moord op een van de kinderen van het gezin waar zij de nanny voor was. Maar Rowan zegt dat ze onschuldig is. Toch is er een kind dood. Wat is er voorgevallen? Dat vertelt Rowan je vanuit de gevangenis, van haar sollicitatie en de eerste kennismaking met het gezin Heatherbrae tot aan dat wat er gebeurd is. Een verhaal dat je in zijn greep houdt, je steeds op het verkeerde been zet en tot op het laatste moment vol verrassingen zit.

Nooit heb ik ooit van Joshilyn Jackson. Nog een psychologische thriller, maar wel een iets rustiger. Deze thriller is heerlijk voor tijdens een vakantie, want er zit een flinke aanloop in en daarnaast ook een aantal rustige momenten in het verhaal. Toch is het niet saai, en zitten er de nodige plottwists in die zelfs ik, als ervaren thrillerlezer, niet zag aankomen. Nooit heb ik ooit (Never have I ever, een bekend drinkspelletje in de VS) wordt geïnitieerd door Roux, de nieuweling op de leesclub. Nooit heb ik ooit iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wel iets heel ergs gedaan, en Roux weet wat dat is. Ze belooft Amy’s geheim te bewaren, maar daar staat wel iets tegenover…

Het veilige huis van Anna Downes. Nog een verhaal over een nanny, deze keer een nanny in een afgelegen huis in Frankrijk. Emily heeft na flink wat tegenslag een verzoek gekregen van haar baas om zijn nanny te worden en in te trekken bij zijn vrouw en dochtertje op hun landgoed in Frankrijk. De omgeving is idyllisch, maar langzaamaan krijgt Emily vragen. Waarom leven ze zo ver van de bewoonde wereld? En waarom zegt het kind waar ze voor zou moeten zorgen geen woord tegen haar? Welke geheimen gaan er schuil achter alle pracht en praal? Scott heeft Emily met een reden uitgekozen, maar waarom precies?

9 gedachtes over “6 thrillers die mensen vaak over het hoofd zien

 1. Naomi zegt:

  Pfff, jij snapt dat deze nieuwe serie een drama is voor mijn leeslijstje? Ik heb er twee uit deze blog al gelezen en de rest eh… nou ja, je snapt wat je nu hoort zuchten;).

  Like

 2. rinapka zegt:

  Ik heb er geloof ik nog geen een van gelezen, maar mijn boekje raakt weer aardig vol hoor!
  deze: De nieuwe collega van Tammy Cohen. en deze Het veilige huis van Anna Downes. springen er als eerste uit…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.