De best gelezen blogposts van januari

Vandaag start ik met een nieuwe traditie op BookSomeTea: de eerste blogpost van de nieuwe maand is vanaf nu een blogpost met de best gelezen blogposts van de afgelopen maand. Ik ga hier wel een paar spelregels aan verbinden, want anders zien jullie iedere maand hetzelfde (gebaseerd op mijn ervaring kan ik namelijk zeggen dat ‘lezen voor de lijst’ iedere maand de topscoorder gaat zijn). Daarom valt Lezen voor de Lijst: mijn aanraders (15-18 jaar) buiten deze blogserie. In plaats daarvan geef ik iedere maand een wildcard aan een blogpost die, om wat voor reden dan ook, wel wat meer aandacht verdient.

De best gelezen blogposts

Wat boekenliefhebbers niet meer willen horen (een oude blogpost die enorm veel lezers trok)
6 thrillers die mensen vaak over het hoofd zien (ik zei bij het jaaroverzicht van 2022 al: getallen scoren)
Boeken die ik je zou afraden om te lezen (ook dat was al duidelijk bij het jaaroverzicht van 2022: negativiteit scoort beter dan positieve berichten)

De wildcard

De wildcard van deze maand gaat naar Neurotypical Leeshuiswerk.

Deze blogpost gaat me na aan het hart, want ik vertel er eerlijk hoe ik als Wajonger, Arbeidsparticipant en vallend onder het Doelgroepenregister en de Participatiewet wordt bejegend. Ik trek daarbij de vergelijking tussen hoe ik behandeld word en hoe andere minderheden behandeld worden (denk aan mensen van kleur, mensen uit de LHBTIQA+gemeenschap en mensen met een migratieachtergrond). Daarnaast deel ik in deze blogpost boekentips voor mensen die geen ervaring hebben met de GGZ, zodat zij zichzelf kunnen gaan educaten. Want als ik mezelf moet gaan educaten over hoe het is om van kleur te zijn (#withuiswerk), dan moeten mensen die mental health priviliged zijn zich gaan educaten over hoe het is om neurodivers te zijn (#NThuiswerk).

2 gedachtes over “De best gelezen blogposts van januari

  1. Naomi zegt:

    Wat leuk, die oude blog die veel lezers trok! Ik herinner me die ook nog goed en vond ‘m heel erg leuk.
    Mooie blog die je een wildcard geeft en leuk idee om dat elke maand te doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.