Thee uit de supermarkt: aanraders en afknappers (deel 2)

Een tijd terug heb ik een blogpost geschreven over de aanraders en afknappers onder de supermarktthee. Maar supermarkten vernieuwen hun assortiment wel eens, en de theetips uit die blogpost zijn inmiddels (helaas) een beetje achterhaald. Hoog tijd voor deel 2 dus!

Thee uit de supermarkt: aanraders

Berry Dreams van Pickwick. Dit is een rooibosthee, maar dan met fruit erdoor. Lekker zoet fruit. Hierdoor is dit een hele zoete thee, ook zonder suiker erbij te doen. Hartstikke gezond dus (want ook geen cafeïne) en heel fijn voor mensen die wel iets zoets willen, maar dan zonder de calorieën of de cafeïne.

Rose-Vanilla van Hema. Dit is een zwarte thee die versierd is met rozen- en vanillearoma. Het is ook een vrij sterke thee, dus je blijft de thee en de aroma’s goed proeven. Deze thee is een aanrader voor mensen die graag zware thee drinken, maar op zijn tijd ook wel van iets zoetigs houden. Deze thee is minder zoet dan de Rooibos die ik hierboven noem (of dan bijvoorbeeld een aardbeienthee of bosvruchtenthee), maar heeft wel iets extra’s.

Biologische Kruiden Lavendel van Albert Heijn. Dit is een kruidenthee, maar erg krachtig van smaak. Zeker geen slap theetje of water met een kleurtje! Van de lavendelgeur moet je houden (die is namelijk flink aanwezig hier), maar het is wel een lekkere kruidenthee. Dit is niet je typische kruidentheetje. Bonus: slaap je slecht? Lavendelgeur helpt je om te ontspannen en om lekker in slaap te vallen

Super Blends Relax van Pickwick. Dit is een bijzondere kruidenthee, een combinatie van niet-zoete bloemen en een klein beetje zoet-frisse aardbei. Het is net even anders dan anders, en dat vind ik er lekker aan. Deze kruidenthee is een allemansvriendje, en een van de voordelen van deze thee is dat het ook koud nog lekker is (handig als je boek even superspannend was).

Thee uit de supermarkt: afknappers

Alles met ‘Hennep’ of ‘Hemp’. Mensen, hier maken ze touwen van. Het ruikt niet eens alsof het geschikt is voor consumptie. Zullen we dan ook meteen ophouden met doen alsof?

Twinings vanille-honing en bosbes framboos. Dit is ontzettend slappe thee die nauwelijks versierd is. Als je dol bent op heet water met parfum: topthee. Voor de rest van de wereld (zeg maar: de mensen die graag thee drinken): kies liever iets anders uit.

Geplaatst in: thee

4 gedachtes over “Thee uit de supermarkt: aanraders en afknappers (deel 2)

  1. rinapka zegt:

    De twee “pickwickjes” ga ik zeker proberen, maar eerst moet mijn voorraad op.
    En dat is nog niet zo makkelijk: vorige week kreeg ik zomaar een doosje met Israëlische thee…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.