Friday Five: rode boeken

Oké, ik doe mee met Friday Five! Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag (ik weet nog niet of ik iedere vrijdag mee doe) staat er een thema centraal. Binnen dat thema zet je 5 boeken centraal. Diverse bloggers doen hier aan mee, en ik dus nu ook.

Deze week staat er een kleur centraal: rood. Vijf boeken met een rode kleur in de titel of de kaft.

Bron: Lebowski Publishers

De Cirkel van Dave Eggers. Een boek met een bijna volledig rode kaft. Het verhaal gaat over Mae Holland, die komt te werken bij De Cirkel, het nieuwe hippe technologiebedrijf. Ze gaat volledig op in haar werk. De Cirkel heft anonimiteit op, en daarmee zijn diverse problemen op internet (trol-gedrag, oneerlijke reviews) opgelost. Ze streven naar volledige transparantie, en Mae vindt dat ook een goed idee. Maar is volledige transparantie wel wenselijk? Is het wel goed om altijd alles van iedereen te weten?

Bron: roodhetboek.nl

Rood van Pierce Brown. Dit boek heeft de kleur rood als titel. Het is de eerste deel van de Mars-trilogie. In deze trilogie is de maatschappij in kleuren verdeeld. Darrow is een Rode, iemand die tot de laagste klasse behoort. De Roden werken diep onder de grond, om de oppervlakte van Mars geschikt te maken voor de toekomstige generaties. Maar dan komt Darrow erachter dat ze al die tijd zijn voorgelogen. Hij besluit te infiltreren in de hoogste klasse, om zo zijn vijanden te verslaan.
Ben je nieuwschierig geworden naar dit boek? Klik dan hier voor een preview!

Bron: Blossom Books

Robijnrood van Kerstin Gier. Opnieuw een boek met de kleur rood in de titel, de kaft is namelijk meer roze dan rood. Het verhaal gaat over Gwendolyn, die een tijdreisgen heeft. Samen met de niet-onaantrekkelijke Gideon reist ze voor de Wachters door de tijd om opdrachten van de Graaf van Saint Germain uit te voeren. Maar zijn de motieven van de graaf wel zo nobel als Gideon en de Wachters geloven? Waarom is het zo belangrijk dat de bloedcirkel gesloten wordt?
Ben je benieuwd naar dit boek? Klik dan hier voor de preview.

Bron: Blokker

Nevermoor 2: De Roeping van Morrigan Crow van Jessica Townsend. Dit boek heeft een bijna volledig rode kaft. Het is het tweede deel in de Nevermoor-serie, die ik zelf zie als de nieuwe Harry Potter. Het verhaal van Morrigan Crow gaat in dit deel verder: Morrigan is toegelaten tot het Wondergenootschap, maar heeft het daar erg moeilijk. Ze is een Wondersmid, en in de loop van de tijd hebben Wondersmeden een slechte naam gekregen. Bijna iedereen laat haar in de steek, en er verdwijnen mensen uit Nevermoor…

Harry Potter en de Orde van de Feniks van J. K. Rowling. Dit boek heeft niet een volledig rode kaft (ik smokkel dus een beetje). Maar ik vind de cover zo gaaf dat ik hem er toch bij wil hebben staan. In dit vijfde deel van de Harry Potter-serie (wat ook het vijfde boek is in deze Friday Five) ontkent het Ministerie van Toverkunst uit alle macht dat Voldemort is herrezen. Daarom heeft Perkamentus de Orde van de Feniks opnieuw leven in geblazen. Harry wil zich dolgraag aansluiten bij de Orde, maar hij is nog te jong. Daarom richt hij, samen met Ron en Hermelien De Strijders van Perkamentus op, een junior-editie van de Orde. Ondertussen is er ook een nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Professor Omber is door de Minister van Toverkunst aangewezen om Zweinstein in de gaten te houden, en werkt dus als docent op Zweinstein. Harry verzet zich tegen deze bemoeienis en blijft proberen de Tovergemeenschap ervan te overtuigen dat Voldemort toch echt herrezen is. Maar welke prijs moet hij betalen voor het vertellen van de waarheid?

En dit was mijn Friday Five! Wil je nog meer boekentips met ‘rood’? Kijk dan bij mijn mede-bloggers: Joost, Rianne, Marieke, Annabel, Veerle en Celine en nog vele anderen!

5 gedachtes over “Friday Five: rode boeken

  1. Naomi zegt:

    Wel ernstig dat ik, als enorme liefhebber van rood, niet één van deze boeken heb geleden;). De kaft van ‘Robijnrood’ vind ik echt prachtig! Alleen al daarom zou ik ‘m lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.