Friday Five: oranje boeken

Het thema van de Friday Five van deze week is ‘oranje’. Vijf boeken met een oranje kaft of het woord oranje in de titel. Friday Five is een tag van Joost van NerdyGeekyFanboy. Iedere vrijdag staat er een ander thema of een andere kleur centraal.

Goed, oranje boeken dus! En hoe leuk ik het ook vind dat deze kleur in de maand van Koningsdag valt, ik heb een poos overwogen om deze week over te slaan. Waarom? Omdat ik weinig boeken met de kleur oranje kon verzinnen. Ik ben er gewoon eerlijk in, deze kleur vond ik erg lastig. Maar het is me gelukt, en daarom kan ik zeggen: lees mee met mijn Friday Five!

Bron: De Slegte

Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij)? van Francine Oomen. Dit boek is het op een na laatste deel van de Hoe overleef ik… – serie en heeft een oranje kaft In dit deel herstelt Roza de relatie met haar vader. Roza’s ouders zijn namelijk gescheiden, en zij is bij haar moeder gebleven. In de voorgaande delen hebben we kunnen lezen hoe Roza al puberend omging met stiefouders en halfbroertjes, en in dit deel staat de relatie met haar vader centraal. De ouder die vertrok, en die het nog steeds lastig vind om een vader te zijn. Roza gaat namelijk samen met haar vriendengroep met haar vader op vakantie, naar Marokko.

Bron: MustReads.nl

Oranje is het Nieuwe Zwart van Piper Kerman. Dit boek heeft het woord oranje in de titel. Ik kies bewust voor dit boek, omdat bijna niemand weet dat de o zo bekende serie op Netflix ontstaan is door dit boek. Het boek is non-fictie, en Kerman beschrijft haar jaar in een Amerikaanse vrouwengevangenis. Hoewel de aanleiding voor haar jaar in de gevangenis hetzelfde is als in de serie, verliep de periode in detentie van Kerman totaal anders. Goed om te weten: het boek is stukken minder gewelddadig en expliciet dan de serie. Voor de liefhebbers van non-fictie is dit zeker een aanrader.

Bron: Boekwinkeltjes.nl

Kiezen of delen van Jill Mansell. De pocket-editie van dit boek heeft een knaloranje kaft , en past dus in dit rijtje met oranje boeken. De kaft is zo oranje dat je het als verstokte boekenliefhebber mee kunt nemen op Koningsdag of als het Nederlands Elftal speelt, en iedereen zal denken dat het gewoon een van je accessoires is. Het verhaal gaat over Nadia, die tuinarchitecte is. Ze komt te werken voor een knappe man, en wordt verliefd op hem. Ze denkt echter dat hij geen interesse heeft in haar, en dus doet ze alsof zij geen interesse heeft in hem. Veel misverstanden, grappige situaties en heel veel tuintegels later komen ze toch samen.

Bron: bol.com

De cursus Omgaan met Teleurstellingen gaat wederom niet door van Herman Finkers. De kaft van dit boek is overwegend oranje, vandaar dat het erbij past. Dit boek is een bundeling van vertelsels en korte teksten van Finkers. Het boek bevat “een weerslag van wat ik ooit eens op een podium heb uitgesproken voor een microfoon”, aldus Finkers. Oftewel: veel humor. Omdat het korte verhalen zijn, kun je ook even het boek pakken, anderhalve bladzijde lezen en het boek weer wegleggen. Perfect dus als je weinig concentratie hebt of gewoon een kort, vrolijk verhaal wil lezen.

Bron: kringshop.be

Miss Marple en haar 13 problemen van Agatha Christie. Ook hier bestaat een pocket-editie van (net als van het Jill Mansell-boek) en ook deze pocket heeft een oranje kleur gekregen. Al doet deze kleur oranje meer aan een zonsondergang denken dan aan Koningsdag. Maar goed, het boek is oranje, dus het past in dit lijstje. Het boek bevat dertien korte verhalen van Agatha Christie waarin Miss Marple de hoofdrol speelt. Miss Marple is een oude, ongehuwde dame die vroeger verpleegster is geweest. Ze komt bijna nooit haar dorpje uit, maar weet toch ontzettend veel van de menselijke psyche. Al handwerkend en luisterend lost deze kwieke oude dame misdaden op. Als je kennis wil maken met Miss Marple of met het werk van Agatha Christie, is dit een goed boek om eens te proberen.

En dit was mijn Friday Five! Wil je nog meer boekentips met ‘oranje’? Kijk dan bij mijn mede-bloggers: Joost, Rianne, Marieke, Annabel, Veerle en Celine en nog vele anderen!

5 gedachtes over “Friday Five: oranje boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.