De thee-tag

Op een blog over boeken en thee moet uiteraard een thee-tag voorbij komen! Bij de thee-tag beantwoord je een aantal vragen over jouw theegewoontes en -voorkeuren.

Losse thee of thee in een zakje? Beiden, het hangt van de kwaliteit van de thee af. Je hebt heel goede thee in zakjes, en heel beroerde losse thee. Daarbij kun je losse thee ook nog zelf in een zakje doen ;-). Wil je mijn volledige mening over losse thee of thee in een zakje? Hier vind je mijn blogpost over dit onderwerp.

Sterke of slappe thee? Sterk! Tegenwoordig drink ik het zonder suiker en dus iets slapper dan voorheen, maar ik heb m’n thee het liefste goed sterk. Ik ben dus ook zo’n persoon die het zakje rustig 5 minuten in de beker laat hangen. Ja, echt.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee? Chocola, soms een stukje fudge. Maar chocola heeft wel echt de voorkeur.

Drink je op bepaalde tijden een specifieke soort thee? Heb je even? Bij mijn ontbijt is het standaard kruidenthee, meestal iets met zoethout en munt. Bij de lunch is het standaard groene thee. In de middag versierde thee, en na 16 uur drink ik enkel nog kruidenthee. Dit doe ik omdat ik anders niet meer slaap.

Noem je drie favoriete theesmaken van dit moment. Pfff… ik vind bijna alles lekker, en wissel de hele tijd af. Ik vind het lastig om daar 3 favorieten uit te noemen… Ik heb er altijd minstens 10! Heb je geen makkelijker vraag? Zoals het verband tussen de ABC-formule en de Stelling van Pythagoras uitleggen ofzo? šŸ˜‰

Uit welke kopjes of glazen drink je het liefst thee? Kruidenthee of groene thee drink ik het liefste uit mijn grote Blond Amsterdam-bekers. Bij zwarte thee wisselt het, omdat het dan ook afhangt van hoe zwaar de thee is. Lichte thee zet ik liever in een kleiner kopje, zware thee kan ook in een wat grotere beker

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? Mijn ideale kopje past bij de thee die ik eruit drink. In ieder geval wil ik niet van die dubbelwandige dingen, want dan is het lastig voelen wat de temperatuur van de thee is.

Welke thee vind je niet te pruimen? Rookthee, oftewel Lapsang. Alsof je een asbak zit te drinken, jasses!

Wanner geniet je het meest van een kopje thee? Dat kopje thee dat ik drink als ik thuis kom uit mijn werk. Even rust, even alleen ik en dat kopje thee (en de kat).

3 gedachtes over “De thee-tag

  1. Naomi zegt:

    Oh, brr…vijf minuten je theezakje in je mok laten hangen…Bij mij heeft de thee net een beetje kleur. Zo heb ik ‘m het liefst. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.