Onbeminde Auteurs: Tammy Cohen

In deze nieuwe rubriek wil ik aandacht geven aan auteurs die, in mijn optiek, te weinig aandacht krijgen. Onbekende en daardoor Onbeminde Auteurs dus. Omdat juni de Maand van het Spannende Boek is, geef ik een podium aan een Britse auteur van (onder andere) detectives/thrillers: Tammy Cohen.

Tammy Cohen publiceert onder twee namen, Tammy Cohen en Tamar Cohen. Vandaag wil ik specifiek ingaan op de boeken die verschijnen onder de naam Tammy Cohen. Dit zijn namelijk thrillers, maar niet de standaard-thrillers. Je leest over een relatief normale situatie, waarin dan langzaamaan kleine dingetjes niet blijken te kloppen. Stukje bij beetje, en vanuit verschillende perspectieven, kom je erachter wat er aan de hand is. Ook is het vaak niet zo dat er maar een geheim speelt, er zijn er meerdere, kleine en grote geheimen. In plaats van daders die compleet psychisch gestoord zijn, lees je over mensen waar je je prima in zou kunnen verplaatsen. Mensen met frustraties, zorgen en problemen. En dat maakt dat ze de dingen doen die ze doen.

Er zijn op dit moment slechts twee van deze detectives verschenen in het Nederlands (Boekerij, doe hier iets aan!). De Afdeling speelt zich af in een psychiatrisch ziekenhuis. Hannah is opgenomen in dit ziekenhuis. Haar leven leek perfect: zwanger, lieve vriend en een leuke baan. Maar ze heeft iets verschrikkelijks gedaan, en daarom is ze nu gedwongen opgenomen in een luxe psychiatrische kliniek. Daar zou alles veilig moeten zijn, maar dan pleegt een van de medepatiënten zelfmoord. Hannah had een goede band met deze patiënte, en kan niet geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Ze staat alleen in deze overtuiging. Maar dan pleegt er nog een patiënte zelfmoord. Hannah voelt zich niet veilig, maar ze mag niet naar huis. Hoe kan ze voorkomen dat zij het volgende slachtoffer wordt?
Ben je benieuwd naar dit boek? Je kunt hier een preview downloaden.

Het andere vertaalde boek, De Nieuwe Collega, speelt zich af in een setting die heel veel mensen zullen herkennen: een kantoor. Een kantoor waar alles altijd prima liep. Goed, de cijfers waren niet top, maar het team kon goed met elkaar overweg. Maar dan wordt de teamleider ontslagen en komt er een nieuwe baas. En nieuwe mensen, dat betekent verandering. Een nieuwe baas betekent dat alles verandert. Routines worden omgegooid, verhoudingen op scherp gezet. Hoe goed ken je je collega’s echt? Extra intrigerend is dat je bij dit verhaal niet alleen het perspectief van de verschillende mensen op het kantoor volgt, maar ook van een Amerikaanse psychotherapeute. Zij weet iets van een van de medewerkers op het kantoor, maar wat?
Ook van dit boek kun je een preview downloaden.

Zoals ik eerder al aangaf zijn er van Tammy Cohen slechts twee thrillers in het Nederlands verschenen. Echter, in het Engels zijn er meer beschikbaar. Bijvoorbeeld First One Missing, over een groep ouders die samenkomt omdat hun kinderen een voor een verdwijnen. Of Dying for Christmas, waarbij iemand vlak voor kerst vermist raakt. Die boeken kunnen we hier vast ook wel gebruiken, zeker als tegenwicht tegen de enorme hoeveelheid ‘ik ben knettergek geworden en ga dus iedereen op gruwelijke wijze vermoorden’-boeken die veelvuldig verschijnen momenteel. Deze thrillers zijn weliswaar zonder ontploffingen en afgehakte lichaamsdelen, maar daarom niet minder goed. Bij deze boeken draait het om de puzzel. En dat kan ik zeer waarderen in een thriller.

Dus, uitgeverij Boekerij, zorg dat wij meer boeken van Tammy Cohen in Nederland krijgen! Ik zal ze met liefde lezen (en recenseren).

11 gedachtes over “Onbeminde Auteurs: Tammy Cohen

  1. Naomi zegt:

    Fijn, deze rubriek. Ik kende deze boeken niet en ik vind de eerste even wat te heftig voor dit moment, maar ‘De nieuwe collega’ komt zeker op de lijst. Dank voor de tips weer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.