Friday Five: boeken waarin een van je hobby’s een rol speelt

Joost van het blog NerdyGeekyFanBoy organiseert iedere vrijdag de Friday Five. Verschillende boekenbloggers zetten dan vijf boeken binnen één thema centraal. Deze week is het thema ‘boeken waarin een van je hobby’s een rol speelt’. En dat is toevallig weer een van de door mij bedachte thema’s! Eerder waren de thema’s ‘LHBTQA+-boeken‘ en ‘De eerste vijf boeken die je op je blog besprak‘ ook al van mij.

Nu heb ik best veel hobby’s, dus dit is een thema waar ik lekker creatief mee kan zijn. En, extra leuk, want creatief bezig zijn is een van mijn hobby’s!

Julie & Julia van Julie Powell – bloggen en koken. Dit waargebeurde verhaal (waar overigens ook een film van is) zoekt Julie Powell een doel in haar leven. Ze heeft een saaie baan en daarnaast heeft ze net te horen gekregen dat ze moeilijk zwanger kan worden. Dus zoekt ze een nieuw doel, en ze besluit om binnen een jaar alle recepten uit het kookboek van haar favoriete tv-kok Julia Child te maken. En om ervoor te zorgen dat ze zich aan dit doel houdt, gaat ze daarover bloggen.
Ik ben nog maar kort geleden begonnen met bloggen, maar ik kan het inmiddels zeker een leuke hobby noemen. Het schrijven bevalt me. Daarnaast hou ik ook erg van koken. Ik maak soep ‘from scratch’ en sta rustig een paar uur in de keuken om een lekkere curry of een bord tapas voor mezelf te maken.

Optimisme is dodelijk van Susin Nielssen – knutselen. Ik zei het al, ik ben graag creatief bezig. Petula, de hoofdpersoon in Optimisme is dodelijk, is dat ook. Ze maakt kussens, collages, sierradenrekjes en nog veel meer. Of, beter gezegd: maakte. Want iets heeft ervoor gezorgd dat ze niet meer knutselt. En haar vriendinnen niet meer wil zien. Het enige wat Petula nog wil, is alles veilig houden en overal de risico’s van weten. Maar als er een nieuwe jongen haar therapiegroep in wandelt, moet ze langzaamaan haar veilige wereld loslaten.
Ook ik heb de nodige creatieve hobby’s. Ik kan haken, een beetje breien, borduren en ik doe graag aan kleuren voor volwassenen. Mijn projecten zijn wat kleiner dan die van Petula, maar daarom niet minder leuk!

De Theeroos van Jennifer Donnelly – thee. Fiona werkt in een theefabriek, maar heeft als grote droom om zelf een winkel te hebben. Maar als het noodlot keer op keer in haar familie toeslaat (haar vader komt om bij een ongeluk in de fabriek, haar broer verdrinkt in de Thames en haar moeder wordt vermoord door Jack the Ripper) lijkt die droom steeds verder weg. Dan hoort ze dat haar vader niet is verongelukt, maar vermoord… Ze vlucht weg, op de boot naar Amerika. Daar wil ze in de winkel van haar oom gaan helpen, maar haar oom dreigt de winkel te verliezen. Fiona zet alles op alles, en ontdekt wat haar winkel kan onderscheiden van de rest: goeie thee.
In dit boek zit veel informatie over thee verstopt. Zelf ben ik ook dol op thee, en dit is ook wel een ‘fiepje’ van mij. Ik weet er vrij veel van, er gaat geen dag voorbij dat ik geen thee drink (of ik moet heel erg ziek zijn), ik probeer graag nieuwe soorten thee uit en vind het leuk om over thee te praten en te schrijven/bloggen.

Love, Simon van Becky Albertalli – toneel spelen. Simon is een hele normale doorsnee tiener: hij gaat naar school, haalt redelijke cijfers, zit bij het schooltoneel… Tot zo ver heel normaal. Maar hij is ook homoseksueel, en dat mag niemand weten. Hij mailt anoniem met een andere jongen, en wordt verliefd op hem. Maar kun je wel verliefd zijn op iemand die je nog nooit gezien hebt en waarvan je niet eens weet wie hij in het echt is?
Net als Simon speel ik toneel. Dit doe ik al jaren, en het is een hobby waar ik veel plezier uit haal. Ik heb ook al de nodige leuke rollen gespeeld, waaronder Zeus in Een Odyssee, DSI Trotter in The Mousetrap, Paris & Willy Hoederdos in Lang & Gelukkig, Elise in De Vrek en Nora in Crashtest Ibsen I: Nora.

De verborgen universiteit 1: de erfenis van Richard Grenville van Nathalie Koch – lezen. Alexa gaat voor een minor naar een kleine universiteit in Londen. Daar komt ze erachter dat ze magische krachten heeft, en gaat naast haar reguliere colleges ook colleges in magie volgen. Al snel blijkt dat ze haar magische gaven heel hard nodig heeft: er is namelijk een boek waar mensen zichzelf letterlijk in verliezen als ze het lezen. En een van haar huisgenoten zit in het boek… Alexa moet alles op alles zetten om haar huisgenoot te redden en de vloek te verbreken, maar lukt dat zonder dat ze zichzelf verliest in het boek?
Ik heb een blog over boeken en lezen, ik heb een boekenkast vol boeken en er gaat geen dag voorbij dat ik niet een boek lees of een luisterboek luister – of allebei. Ik ben al van baby af aan dol op verhalen, en de enige manier waarop mijn ouders mij vroeger rustig kregen was door voor te lezen (wat ze natuurlijk niet 24/7 konden doen – en dus gingen ze bandjes uit de bieb halen en zelf bandjes inlezen). Ook ik kan mezelf verliezen in een boek – gelukkig niet zo letterlijk als in het verhaal van De verborgen Universiteit 😉

4 gedachtes over “Friday Five: boeken waarin een van je hobby’s een rol speelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.