Recensie: ‘Duistere Troon’ van Kendare Blake

Het verhaal

Het verhaal begint korte tijd nadat het vorige boek, Koninginnen, is geëindigd. De zusjes Katherine, Arsinoe en Mirabella moeten in het aankomende jaar uitvechten wie het meeste recht heeft op de troon. Uitvechten als in ‘op leven en dood’. Iedereen verwacht dat Mirabella zal winnen, maar Katherine geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen. En Arisnoe heeft een geheim wapen. Tijdens het Midzomerfeest in Wolfsbron, de plaats waar Arisnoe is grootgebracht, besluit Katherine om een jacht aan te kondigen. Geen jacht op dieren, maar op Arisnoe. En daarmee geeft ze het startsein voor een reeks gebeurtenissen waar ze eigenlijk geen invloed meer op heeft…

Mijn mening

Ik vond dit verhaal een mooi vervolg op het voorgaande deel, al hadden er van mij iets meer verrassingen en plottwitst in mogen zitten. Dit boek leest wel erg lekker weg, de stijl is pakkend en de hoofdstukken zijn kort. Voor een fantasyboek miste ik wat spanning her en der, het bleef wat tam. Voordeel hiervan is dat het ook geschikt is voor wat jongere lezers, vanaf 13-14 jaar (en niet vanaf 15 jaar, zoals de uitgeverij en bol.com zeggen).

Wat me opviel was dat de focus enorm op een van de drie zusjes, Arisnoe, lag. De andere twee zusjes, met name Mirabella, kwamen veel minder aan bod. Dat vind ik jammer, want daardoor worden het wat eendimensionale figuren. Terwijl juist de kant en het gezichtspunt van Mirabella, zeker later in het verhaal, me erg interessant lijkt. Ik hoop dat het volgende boek dit aspect goed maakt.

Opnieuw heeft het boek een aantal beloftes gedaan, en een aantal van de vorige beloftes zijn nog niet ingelost. Het boek eindigt met een cliffhanger, en ik wil hoe dan ook weten hoe het verder gaat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik dan hier voor een gratis preview en hier voor mijn recensie van het eerste deel van deze serie.

12 gedachtes over “Recensie: ‘Duistere Troon’ van Kendare Blake

  1. Petry zegt:

    Altijd leuk als een boek eindigt met een ‘cliffhanger’! Dan weet je dat er nog een volgend boek komt en die wil je dan ook weer lezen, want je wilt weten hoe het verder gaat…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.