Ik ging naar de boekwinkel en de theewinkel en ik nam mee…

Hoewel er momenteel weinig mogelijk is, zijn twee van mijn favoriete winkels gelukkig wel open: de boekwinkel en de theewinkel. Bij de boekwinkel heb ik een afspraak gemaakt, bij de theewinkel kon ik zo binnenlopen. En ik ben goed geslaagd!

Bij de boekwinkel kocht ik…

Boeken! 😉 Ik had voor mijn verjaardag een royale boekenbon gekregen, dus ik kon lekker los. Ik zocht drie boeken uit: twee nieuwe boeken en een vervolg op een eerder boek. Ik wist zelfs een gesigneerd exemplaar te bemachtigen!

De Cursus van Elvin Post is een boek waar ik al een hele poos voor op de wachtlijst stond bij de bibliotheek. Ik hou van boeken met een Agatha Christie/Moordmysterie-achtige setting, en het lijkt erop dat De Cursus dat is. Daarnaast had ik ook de mazzel dat ik een gesigneerd exemplaar vond, extra bijzonder dus.

In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Flaptekst van De Cursus van Elvin Post. Bron: http://www.broese.nl

De Escaperoom van Megan Goldin is een boek waar ik tegenaan liep, en wat min of meer tegen mij zei ‘neem mij mee, ik ben goed, als je me niet koopt krijg je er spijt van’. Ik heb dus maar naar het boek geluisterd 😉 Voor mij is dat best bijzonder, want meestal doe ik eerst uitgebreid onderzoek voor ik een boek koop. Ook dit is een moordmysterie, maar dan net even anders: hier moeten vier mensen uitvinden wie van hen een moordenaar is (en dus ooit een moord heeft gepleegd).

In de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. Hun leven staat in het teken van meedogenloze ambitie, miljardendeals en buitensporige luxe. Wanneer de vier vast komen te zitten in een escaperoomlift gaat het verschrikkelijk mis. Ze worden gedwongen hun onderlinge wedijver opzij te zetten en gezamenlijk opdrachten uit te voeren om vrij te komen. Naarmate deze onheilspellender worden en er duistere geheimen bloot komen te liggen, wordt de stemming grimmiger. Als ze willen overleven, moeten ze een laatste raadsel oplossen: wie van hen is een moordenaar?

Flaptekst van De Escaperoom van Megan Goldin. Bron: http://www.broese.nl

Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson is het vervolg op Moordgids voor lieve meisjes. Dit is een young adult-boek met een pakkende schrijfstijl en een tiener als hoofdpersoon. Deze keer gaat het over een vermissingszaak, en is het slachtoffer ook nog eens een bekende van Pip…

Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee…

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.

Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is? 

Flaptekst van Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson. Bron: http://www.broese.nl

En bij de theewinkel kocht ik…

Thee! Ja, ik ben heel grappig 😛 Ik zocht bij Simon Levelt in totaal 5 zakjes thee uit. Twee grotere zakjes, twee kleine zakjes (proefzakjes) en een zakje thee voor mijn moeder.

Ik kocht verschillende soorten losse thee bij Simon Levelt, een van mijn favoriete fysieke theewinkels in Utrecht.

De verveine is voor mijn moeder. Dit is een kruidenthee die we allebei erg lekker vinden, en zij was even niet in de gelegenheid om te gaan winkelen. Vandaar dat ik deze voor haar meenam.

De Magic Mango heb ik eerder gehad. Dit is een zwarte thee die versierd is met mango en mandarijn, waardoor de thee zowel zoet als fris van smaak is. Frisse Lente is een seizoensthee. Een versierde groene thee met een aantal bloemen erin. En aangezien de lente eraan komt, leek me dit wel een passende thee 😉

Bij Simon Levelt kun je ook vaak proefzakjes kopen. Dit is een laagdrempelige manier om een nieuwe theesmaak te proberen. Ik koos voor Londen Earl Grey en Assam second flush bio. De Londen Earl Grey bevat naast bergamot ook sinasappel, en de Assam is een tweede pluk (uit het zomerseizoen, dus extra vol van smaak) van thee uit een bepaalde regio (geen melange van verschillende theesoorten en -regio’s dus).

Heb jij onlangs nog boeken of thee gekocht? Wat en waar?

P.S.: Tjeerd, bedankt voor de boekenbon en het uitstapje dat je me daarmee hebt gegeven. Ik heb genoten!

9 gedachtes over “Ik ging naar de boekwinkel en de theewinkel en ik nam mee…

 1. Naomi zegt:

  Heerlijk, als je weer eens lekker boeken kunt gaan shoppen! Ik zet die eerste twee gelijk op mijn lijstje. Die laatste nog niet, want dan wil ik eerst het eerste deel van de serie nog lezen.

  Like

 2. Lotte zegt:

  Ja, ik heb laatst ook héérlijke thee ontdekt bij Simon & Lévelt! De Lemon Ginger. 🙂 Meteen een extra zakje gekocht als cadeautje voor iemand en die was ook meteen fan. 😉 Een aanrader dus (mocht je hem nog niet kennen…)!

  Like

 3. Ellen zegt:

  Ik koop bij Simon Lévelt altijd de theïne-arme groene thee. Groene thee met zoetstof en vers citroensap er in is mijn all time favorite en zo kan ik hem ook ’s avonds drinken zonder ’s nachts wakker te liggen. De proefzakjes kende ik nog niet, ga ik volgende keer eens naar vragen! Liggen die kant-en-klaar in de winkel, of vullen ze die ter plekke met een smaak naar keuze?

  Like

  • booksometea zegt:

   Hier liggen ze in de winkel, vaak een kleine selectie van wat ze aanbieden. Ik vermoed dat het ‘over’ is van het vullen van de zakjes thee: er is dan niet meer genoeg voor een heel zakje, dus vullen ze wat proefzakjes met de thee die over is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.