Leuke schoencadeautjes voor een boekenliefhebber

O, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind… Het kan lastig zijn om voor een boekenliefhebber een origineel, leuk en klein cadeautje te vinden dat qua formaat en prijs in de schoen past. Wellicht kun je hieronder wat inspiratie vinden!

Eerst een aantal algemene tips, dingen waar je de meeste boekenliefhebbers wel blij mee zult maken. Zeker als je de ontvanger wat minder goed kent, zijn dit goede presentjes waar je iemand blij mee kunt maken.

 • Een boekenlampje/mini-leeslampje. Dit is een lampje dat je op een boek kunt zetten. Het geeft een fel licht en schijnt precies op je boek. Dit is vooral fijn voor mensen die vaak in een (te) donkere omgeving moeten lezen (bijvoorbeeld een slaapkamer waar een partner of kind ligt te slapen) of voor mensen die vaak op reis zijn (in hotelkamers en huisjes heb je niet altijd ideaal leeslicht). Ook boekenliefhebbers die aan het verhuizen of verbouwen zijn kunnen dit cadeautje vast waarderen.
 • Boekenleggers. Veel boekenliefhebbers zullen weten dat je alles als boekenlegger kunt gebruiken (lege theezakjes, snippers van kranten, lintjes, ansichtkaarten, een ander boek…), maar een mooie boekenlegger is altijd handig. En een speciale boekenlegger, bijvoorbeeld met een quote of afbeelding uit het favoriete boek of de favoriete serie is natuurlijk extra leuk. Ook een zelfgemaakte boekenlegger is heel speciaal, zeker als je een creatief talent hebt.
 • Een ‘bookcase’. Dit is een speciale hoes die je om je boek kunt doen, zodat je boek niet beschadigd in je tas. Deze cases kun je kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.
 • Een boekenstandaard. Dit is een geschikt cadeautje voor mensen die de kracht niet meer hebben om een boek omhoog te houden of die niet meer zo ver naar beneden kunnen buigen met hun nek. Ook geschikt voor mensen die veel studeren of bijvoorbeeld graag koken.
 • Een hoes voor de ereader. Alleen geschikt voor mensen die lezen met een ereader šŸ˜‰ Er zijn ontzettend leuke hoezen te koop, voor elk wat wils. Met name mensen die hun ereader vaak meenemen (in de trein of op een lange reis) zullen hier blij mee zijn.
 • Een boeken-openhoud-hulpje/boek-duim-brace. Dit is een speciale ring die je om je duim kunt schuiven. Het helpt je om je boek open te houden. Zeer geschikt voor mensen die snel een lamme arm krijgen van het lezen of die heel veel pockets lezen.

Dan een paar tips die wellicht niet voor iedere boekenliefhebber geschikt zijn, maar waar je sommige mensen wel extra blij mee maakt. Voor deze cadeautjes moet je de ontvanger wel iets beter kennen, maar de ontvanger zal je ook extra dankbaar zijn voor het cadeautje.

 • Een muursticker met een quote of afbeelding van de favoriete serie van de ontvanger. Zeker als iemand helemaal fan is van een serie, is dit een mooi cadeau. Je moet hier even naar zoeken (al is er op AliExpress veel te vinden), maar je ontvanger gaat dit waarschijnlijk heel erg waarderen.
 • Thee van het favoriete boek of fandom van de ontvanger. Bij webshop Oriandle kun je thee kopen van de verschillende afdelingen op Zweinstein, thee die geĆÆnspireerd is op verschillende personages uit de series Glazen Troon en Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas, Percy Jackson-thee, Pride & Predudice-thee, Jane Eyre-thee en zelfs Winnie the Pooh-thee. Ook Letters & Lights/Zon en Maan heeft thee die geĆÆnspireerd is op de afdelingen van Zweinstein en een aantal personages uit andere series.
 • Een geurkaars met een ‘boekig’ thema. Er zijn geurkaarsen te koop van verschillende boeken, series en fandoms, maar ook geurkaarsen met de geur van oude boeken of als thema ‘currently reading’ of ‘to be read’. Kijk hiervoor bij Letters & Lights/Zon en Maan of bij Romemadecandles.
 • Goodies voor Bookstagram-foto’s. Dit kan van alles zijn: kaartjes met teksten, kaarsen, buttons, pins, stickers… Als het maar bij boeken lezen in het algemeen of de niche van je ontvanger past. Dit is vooral leuk voor mensen die bezig zijn om een goed Bookstagram-account op te zetten of die goede foto’s willen (gaan) maken voor op hun website en/of social media.
 • Een Reading Journal. Dit is iets voor mensen die veel nadenken tijdens het lezen, of die graag boekige lijstjes bijhouden (wat heb ik gelezen, wat wil ik nog lezen, favoriete auteurs, favoriete personages…). Kies een mooi boekje uit en maak er een gedichtje bij, zodat de ontvanger weet dat dit boekje bedoeld is als Reading Journal. Afhankelijk van je budget zou je er ook nog washi-tape met boeken erbij kunnen doen (te koop bij AliExpress).

Welk cadeautje zou jij graag geven of ontvangen?

6 gedachtes over “Leuke schoencadeautjes voor een boekenliefhebber

 1. Naomi zegt:

  Voor in de schoen blijf ik toch bij de chocoladeletter, net als vroeger. Maar tijdens het heerlijk avondje neemt Sint altijd wel een boek voor me mee. Dan is het budget ook wat hoger, dus dat snap ik wel van de Sint;).

  Like

  • booksometea zegt:

   Chocoladeletters zijn ook lekker! Maar voor de mensen die vaker hun schoen mogen zetten is het wellicht handig/prettig om niet steeds een chocoladeletter te ontvangen (iets met calorieƫn). Dan is het fijn om wat andere opties achter de hand te hebben.

   Uiteraard is het logisch dat Sint met het heerlijk avondje je trakteert op een boek (of twee). Zeker als het budget dan wat groter is dan bij de schoencadeautjes! šŸ˜‰

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.