Lekker lezen in de lente (deel 2)

Een paar jaar terug schreef ik al eens een blogpost met de titel ‘lekker lezen in de lente’, en iets zegt me dat we dit jaar weer zo’n blogpost nodig hebben. De lente is een goed moment voor nieuwe dingen, het is een tijd van hoop, en veel mensen zijn in de lente een stuk vrolijker dan in de winter.

Vorige keer gaf ik tips hoe je zo lekker mogelijk kunt lezen in de lente. Deze keer geen tips over hoe het lezen te organiseren, maar fijne boekentips, heel geschikt voor de lente.

Om voor te lezen

Met zonder jas (onderdeel van de serie Lekker Weertje Koekepeertje) van Carry Slee. Alle dingen die bij de lente horen, gezien door de ogen van twee kleuters, de tweeling Iris en Michiel. Lammetjes, het egeltje dat een winterslaap hield, met zonder jas naar buiten mogen, kleine eendjes, en uiteraard ook lentekriebels!

Leve de lente van Rotraut Susanne Berner. Dit is een kijk- en zoekboek waar je zelf een verhaal bij kunt bedenken (of je laat je kinderen gewoon lekker naar de plaatjes kijken en dingen erbij fantaseren 😉 ). Dit kijk- en zoekboek is ook geschikt voor de allerkleinsten, kinderen vanaf 16 maanden kunnen er al mee uit de voeten.

Boer Boris en de eieren van Ted van Lieshout. Op de boerderij van Boer Boris is iets geks aan de hand: de kippen leggen bontgekleurde eieren! Samen met de kippen gaat Boer Boris op weg om deze paaseieren te verstoppen door heel Nederland. Maar onderweg botsen ze bijna tegen de paashaas aan! Boris en de kippen mankeren niets, maar de prachtige bontgekleurde eitjes… die zijn kapot! Wat nu? Kunnen de kippen nog meer eieren leggen? En hoe komen ze aan mooie kleurtjes om de eieren mee te beschilderen?

Drie ei is een paasei (onderdeel van de serie ‘nog een nachtje slapen… feest!) van Jacques Vriens. Wouter en Mieke doen alle dingen die bij de lente en Pasen horen. Ze schilderen eieren, zingen liedjes en maken een mooie Palmpaasstok. In dit boekje zijn de christelijke tradities en de niet-christelijke tradities mooi met elkaar verweven, en het laat zien dat deze verschillende tradities ook gewoon naast elkaar kunnen bestaan.

Om zelf te lezen

Een liefde in de lente van Katie Fforde. Een gezellige chicklit/familieroman, heel geschikt om even te ontsnappen aan de waan van alledag. Je volgt een moeder en dochter, die los van elkaar met dezelfde vraag zitten: nu hun leven een verrassende wending heeft genomen, zit daar dan ook toekomstmuziek in? Een boek vol hoop, precies wat je in de lente nodig hebt.
Geschikt voor volwassenen.

Spookpokken (deel 3 van de Nevermoor-serie) van Jessica Townsend. Dit verhaal begint op de eerste dag van de lente, en dus op Morrigan’s verjaardag. En Morrigan mag eindelijk beginnen met haar Wondersmid-lessen, allemaal positief nieuws dus. Maar helaas niet voor lang, want al snel worden er steeds meer Wondieren ziek. Kan Morrigan haar Wondier-vrienden redden en de Spookpokken verslaan?
Geschikt voor gevorderde lezers vanaf 10 jaar.

De theewinkel vol geluk van Manuela Inusa. Een romcom in boekvorm. Laurie heeft een theewinkel, en een erg leuke theeleverancier. De andere eigenaresses van de winkeltjes in Valerie Lane (die ook Lauries vriendinnen zijn) verzinnen een plan om Laurie en Barry-de-theeleverancier aan het praten (en daten) te krijgen. En net als dat een beetje loopt, komt Peter, de heel-makkelijk-te-weerstaan-ex-vriend van Laurie tevoorschijn, en hij is het er niet zo mee eens dat Laurie een ander heeft.
Geschikt voor lezers vanaf 14 jaar.

De moord op Winsor Castle van S. J. Bennet. Tijdens een feestje op Winsor Castle wordt iemand vermoord, en de koningin gaat op onderzoek uit wie deze moord gepleegd heeft. Uiteraard kan ze dat niet openlijk doen, dus laat ze een paar mensen van haar staf dingen uitzoeken en mensen verhoren. Maar uiteindelijk is het de koningin die aan de touwtjes trekt en alles oplost, zonder dat de zogenaamd belangrijke heren doorhebben wat de koningin precies heeft gedaan.
Geschikt voor volwassenen.

4 gedachtes over “Lekker lezen in de lente (deel 2)

  1. Adriaantje zegt:

    Ja Carry Slee heerlijk, die trekt me wel en ook de laatste: De moord op Winsor Castle van S. J. Bennet en voor m’n kleinkinders lijkt me het zoekboek “Leve de lente wel wat.
    Fijn deze tips weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.