Boekenseries waar ik mee gestopt ben

Boekenseries kunnen heel leuk zijn, maar soms heb ik de indruk dat men de boeken/het verhaal gewoon aan het uitmelken is. Of de serie spreekt mij niet meer aan, dat kan ook. In die gevallen stop ik met een serie. Vandaag vertel ik je met welke boekenseries ik in de loop van de tijd gestopt ben met lezen.

Pretty Little Liars. Toen na het vijfde boek bekend was wie A was, leek het erop dat het verhaal weer opnieuw begon. Dat voelde voor mij als het uitmelken van de formule, en dus ben ik toen gestopt met lezen. Ook met herlezen heb ik nooit de behoefte gevoeld om verder te gaan dan het vijfde boek, dus ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Gone. Hier had ik het gevoel dat de auteur steeds hetzelfde verhaal in een ander jasje goot. Dat vond ik zonde van mijn tijd, want ik ben wel verder dan dat. Dus toen ben ik gewoon gestopt met lezen. Valt niet heel veel meer over te zeggen, denk ik.

De Magische Apotheek. Ik merkte dat ik deze serie ontgroeid was. Het is echt een prima serie voor kinderen, maar omdat de personages niet heel veel groeien in hun ontwikkeling is het voor mij op een gegeven moment niet boeiend meer om te lezen.

Winterhuis Hotel. Ook deze serie ben ik ontgroeid, het derde boek was min of meer een herhaling van de eerste twee boeken. Prima voor kinderen, niet zo prima voor mij. Ik ben dan ook niet meer helemaal de beoogde doelgroep, met mijn 33 jaar 😉

De kleine bakkerij aan het strand. Dit was een gevalletje: zelfde verhaal met andere personages. Ja, het kan heel boeiend zijn om een nieuwe uitvoering van een klassieker te lezen of te kijken, maar die kwaliteit had het eerste boek dan zeg maar niet. Het is een chicklit, geen Jane Austen of Shakespeare.

Met welke serie(s) ben jij ooit gestopt?

14 gedachtes over “Boekenseries waar ik mee gestopt ben

 1. Naomi zegt:

  Leuk dat je dan wél de serie herleest, ook al was je al gestopt na het vijfde boek. Dat laat zien dat de eerste boeken blijkbaar heel goed zijn.
  Ik zit te bedenken of ik ooit met een serie gestopt ben. Kan me er wel een paar herinneren, maar dat is al jaren geleden, dus de naam zou ik niet meer durven noemen.

  Like

 2. Adriaantje zegt:

  Ik zit te denken welke serie ik gestopt ben:
  De kleine bakkerij, die je noemt: het eerste boek dat ik las vond ik leuk, maar het tweede niet dus : gestopt.
  Ook de spannende Arlidge boeken (die met kinderversjes in de titel) heb ik nu ook wel gehad, daar las ik er een stuk of 5 van.
  En dan de kinderseries, vroeger dus: Rozemarijntje alleen de eerste 3 en Snuf de hond alleen het deel over WO2

  Like

  • booksometea zegt:

   Snuf was iets wat vooral de jongens op school lazen (en toen was het nog zo dat je dan als meisje die boeken dus NIET las). Ik dacht altijd dat ze allemaal in de Tweede Wereldoorlog speelden…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.