Burger op? Kom op, naar de bieb!

Ga jij dit weekeind of aankomende week toevallig nog met happy meal-eters naar de McDonalds? Dan heb ik goed nieuws: je kunt ze daarna meenemen naar de bieb! En dan niet een keer, maar iedere week of zelfs iedere dag. Tijdens de Kinderboekenweek zit er namelijk niet alleen een boekje bij het happy meal, maar ook een bibliotheekpasje.

En dat is super, want een deel van de mensen die bij de Mac komt, zal niet op de hoogte zijn van het feit dat de bibliotheek voor iedereen onder de 18 gratis is. Met de leescrisis die nog steeds gaande is en de herfstvakantie voor de deur is het een geweldig idee om ouders een hint te geven voor een leuk en gratis uitstapje.

Ja, McDonalds is ongezond eten en van lezen ga je niet meer bewegen. Maar als je lopend of op de fiets naar de bieb gaat, is het uitstapje gratis en in combinatie met wat beweging. En er is ook zeg maar een dikke vette leescrisis, en de wereldellende van de afgelopen jaren heeft niet echt geholpen om daar wat aan te doen. Daarbij is lezen ook heel goed voor je gezondheid: lezen maakt dat je hersenen gezond blijven, dat je je beter kunt concentreren en zelfs dat je levensverwachting tot wel bijna twee jaar kan stijgen. O, en bij je bibliotheekabonnement zit ook een abonnement op Bibliotheek Online, met gratis toegang tot luisterboeken. En luisterboeken combineren wel heel goed met wandelen of fietsen. En wie in de herfstvakantie een lange autorit voor de boeg heeft: ik kan zelf niet lezen in de auto (wagenziekte), maar luisteren naar een luisterboek gaat prima.

Je kunt nog tot en met zondag 16 oktober een happy meal met boekje en biebpasje scoren bij de McDonalds. Te laat voor de actie bij de Mac? Bij jouw dichtstbijzijnde bibliotheek kun je alle mensen onder de 18 het hele jaar door gratis lid maken.

Bron afbeelding: adformatie. Bewerkt in Canva.

6 gedachtes over “Burger op? Kom op, naar de bieb!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.