Wat ik niet uitlas… (deel 15)

Ook in de afgelopen tijd las ik af en toe een boek niet uit. Dat had iedere keer een andere reden, en het is meestal ook geen verwijt naar het boek of de auteur, maar een beschrijving van de mismatch tussen mij en het boek. Want boeken zijn net als relaties: soms past iets bij je, en soms niet. En soms komt een goed boek op het verkeerde moment langs, dat kan ook.

De huisgenoot van Sarah Bailey. Dit is zo’n goed boek dat op het verkeerde moment voorbij kwam. Mijn werk was net weer begonnen (druk in mijn hoofd, dus) en mijn hoofd had behoefte aan een fijne rechttoe rechtaan puzzel. Maar dit boek schoot heen en weer in de tijd en soms ook tussen personages. Dat schoot niet op in mijn volle hoofd. Daarbij kwam er ook wel erg veel sores van de hoofdpersoon bij kijken, en dat is niet iets waar ik van hou in een thriller, en zeker niet als ik een vol hoofd heb. Dit boek bleef dus liggen en liggen en liggen… heel af en toe kwam ik een stukje verder, maar niet vaak. En toen moest het terug naar de bieb want iemand anders had het gereserveerd… dus besloot ik dit boek later een herkansing te geven.

Stille schreeuw van Angela Marsons. Dit boek had ik uit de bibliotheek gehaald ter voorbereiding op de periode na mijn operatie. Maar ik kwam er niet aan toe, en toen ik er wel aan toe kwam, had ik geen zin meer in dit boek. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik was gewoon niet in de stemming voor dit verhaal. Misschien krijgt dit boek in een vakantie een herkansing, maar misschien ook niet.

De club van Ellery Lloyd. Dit boek werd enorm gehypet, en aangezien het een moordmysterie zou moeten zijn, wilde ik het graag een kans geven. Maar mensenlief, wat komt dit boek traag op gang (niet in de laatste plaats door de gekozen vertelvorm: wisselende personages aan het woord plus een artikel uit een tijdschrift dat er doorheen gevlochten wordt). Ieder detail wordt uitgespeld, en iedere keer als het een beetje gaat boeien, komt er weer een ander aan het woord of komt dat artikel. En aangezien die lui elkaar weinig tot niet tegen komen, werkt dat enorm vertragend. Zo vertragend dat iedere interesse in het boek net zo hard verdween als chocola tijdens een menstruatieperiode. Ik heb het bij twee derde van dit boek opgegeven.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14

8 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 15)

  1. Naomi zegt:

    Leuk om te lezen weer. Door deze serie heb ik overigens ook ‘geleerd’ om boeken niet uit te lezen, waar ik eerder altijd door bleef lezen. Zo legde ik net een boek weg omdat het veel personages heeft en ik daar nu even de ruimte niet voor heb. Niets mis met het boek denk ik, maar voor nu even geen match.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.