Wat voor lezer ben jij?

Online kwam ik onderstaande afbeelding tegen. En ik vroeg me vervolgens af: wat voor lezer ben ik eigenlijk?

Ik ben sowieso een polygame lezer, ik lees altijd minimaal twee boeken tegelijk. Sowieso een luisterboek en een leesboek, maar vaak heb ik ook een ‘treinboek’ (een boek wat ik in de trein onderweg van en naar werk lees) en soms ook nog een ‘tussendoorboekje’ of een boek wat ik even MOET lezen, omdat het maar in mijn hoofd blijft spelen. Het gebeurt ook dat ik twee luisterboeken naast elkaar aan het luisteren ben.

Daarnaast heb ik zowel trekken van de extroverte als de introverte lezer: ik ontdek graag nieuwe auteurs en lees (bijna) alle genres, maar ik val ook vaak terug op mijn favoriete genres. Daarnaast analyseer ik de verhalen die ik lees graag, en ik kan ab-so-luut niet tegen ezelsoren. En ik lees mijn favoriete titels steeds opnieuw, dus ik heb ook trekjes van de monogame lezer.

En ik ben een altruïstische lezer: ik beveel graag boeken aan (vriendinnen komen bij mij voor advies over boeken, en ik heb uiteraard deze blog) en ik deel de meeste boeken die ik lees hier. Van de zomer heb ik ook meegedaan aan de zonnige zomerbingo van LS Amsterdam op Instagram. Al met al vind ik mezelf dus ook een altruïstische lezer.

Het enige wat ik absoluut niet ben is een onbesliste lezer: ik weet heel goed wat ik leuk vind in boeken en ik lees bijna alle boeken waar ik aan begin uit. Slechts heel af en toe lees ik een boek niet uit, bijvoorbeeld als ik een boek echt echt echt niet kan pruimen.

En jij, wat voor lezer ben jij?

6 gedachtes over “Wat voor lezer ben jij?

  • Tessa zegt:

   Een monogame en een extroverte blijkbaar. Ben benieuwd naar nieuwe auteurs en hou vd uitdaging nieuwe genres aan te gaan.
   Een goede roman tussendoor hou ik wel van.
   Is wel leuk dit even te analyseren 😀

   Geliked door 1 persoon

 1. Joke Demeyer zegt:

  Een poligame lezer, meestal 3 boeken in gang en in 3 verschillende vreemde talen, bvb.nu een Russisch, een Portugees en een Italiaans.Ik heb 38 boekenkasten met ongeveer 4000 boeken in 11 talen.Roemeens en Polen leer ik nu erbij.Ik ben net op pensioen,maar zal toch 200 jr moeten worden om ze allemaal gelezen te hebben!…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.