Mijn tips voor kerst/de kerstvakantie

Vanavond is het kerstavond, en dit weekeind is het kerstmis. Aangezien veel mensen vrij hebben en we allemaal wel wat positiviteit kunnen gebruiken, dacht ik: ik zet eens wat van de leukste en handigste tips uit mijn blogs op een rijtje voor jullie.

Allereerst: lezen is ontzettend goed voor je, dus ik zou vooral een gezellige leesmiddag inplannen. Uiteraard kun je voorafgaand aan deze leesmiddag ook eerst op plundertocht bij de bibliotheek gaan, zodat je met een flinke stapel boeken thuis komt en dus even vooruit kunt in de vakantie. Dit is ook meteen een leuke gezinsactiviteit buiten de deur 😉

Mocht je om inspiratie voor boeken verlegen zitten, dan kun je je uiteraard wenden tot mijn blog. De tips die ik bij de series ZomerLezen heb gegeven, kunnen vaak ook heel goed in de winter. 27 afleveringen, 21 verschillende thema’s. Daar zit vast een leuk boek tussen! Ook leuk: lees samen met iemand anders een boek, en (video)bel er daarna uitgebreid over. Of bespreek het bij een kopje thee!

Ben je veel of lang onderweg? Probeer dan eens een luisterboek. Luisteren is namelijk net zo goed voor je hersenen als lezen, en bovendien word je er niet wagenziek van. Ook kun je een luisterboek goed combineren met het koken van het kerstdiner, het voorbereiden van de gourmet en het maken van hapjes voor oud en nieuw. Ook knutselen, kleuren en alle andere vormen van creatief bezig zijn kun je prima combineren met een luisterboek. Ik heb verschillende favoriete luisterboeken, maar jij mag natuurlijk ook zelf iets leuks uitzoeken. En heb je een bibliotheekabonnement? Dan kun je, geheel gratis, gebruik maken van de app van Online Bibliotheek, met daarin bijna 8000 luisterboeken. Heb je geen bibliotheekabonnement of woon je niet in Nederland? Dan kun je ook Storytel downloaden en twee weken gratis proberen.

Wat betreft de thee (want ja, BookSomeTea gaat ook af en toe over thee) zou je eens naar deze luxe theespecialiteiten kunnen kijken voor de kerstdagen. Of je investeert alvast in wat lekkere thee voor thuiswerkers, dat is ook een goed idee. En in de kerstvakantie heb je genoeg tijd om rustig (online) te shoppen voor je nieuwe theeverslaving 😉 Als je zin hebt om even te lachen, lees dan deze blog over de meest onmogelijke thee-diy’s, of lees mijn mening over Thee op TikTok. Duurt niet lang, maar je hebt wel een (glim)lach op je gezicht na afloop.

Ik wens jullie allemaal een fijne kerst, en maandag hoop ik je weer hier te zien, want dan staat er weer een fijne blogpost voor jullie klaar!

4 gedachtes over “Mijn tips voor kerst/de kerstvakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.