Zelf Sinterklaascadeautjes maken voor een boekenliefhebber of een theeliefhebber

Heb jij cadeautjesstress omdat je niet weet wat je die ene boekenliefhebber of theeliefhebber moet geven? Of is het bestelde cadeautje vertraagd en moet je nu last minute nog iets verzinnen? Geen nood. Ik heb een lijstje voor je met leuke cadeautjes die je met eenvoudige middelen (en vaak voor een klein bedrag) kunt maken, zodat het toch nog een heerlijk avondje wordt voor iedereen. Wel zelf even een gedicht schrijven hè? Ik doe niet alles voor je 😉

Cadeautjes voor een boekenliefhebber

Een ‘probeer deze auteur eens’-set. Hiervoor heb je nodig: boekenweekgeschenken, literaire juweeltjes en/of voorpublicaties van boeken (te vinden in de boekwinkel, of te printen via de site van diverse uitgeverijen). Ook een bundel met korte verhalen van verschillende auteurs is een mogelijkheid. Je kunt overwegen om bij deze boeken ook een boekenbon te doen, zodat de ontvanger meteen een boek kan kopen van de nieuwe favoriete auteur. Zoek uiteraard wel naar boeken waarvan de kans groot is dat de ontvanger ze kan waarderen 😉

Een pakket voor een ‘instagramwaardige’ of ‘pinterestproof’-boekenkast. Je hebt hiervoor nodig: kerstlichtjes (mijn tip: op batterijen) en een aantal boekgerelateerde cadeautjes. Denk aan boekenleggers van de favoriete boeken/series van de ontvanger (of zelfgemaakte boekenleggers, ook supertof!), een of enkele funko-poppetjes van favoriete personages en/of een paar mooie quotes over lezen/uit boeken, in een lijstje.

Een cozy reading-pakket. Cozy reading is knus lezen. Voor dit pakket zou je bijvoorbeeld een waxinelichtje in een mooie houder kunnen kopen, of een kaars, of zo’n klein leeslampje dat je op je boek kunt klemmen. Doe daarbij een leuke mok met een boeken-thema, een paar zachte sokken en/of een dekentje. Ook een huispak/joggingbroek/fijne pyjama kan erbij, of bijvoorbeeld de ingrediënten voor het favoriete warme drankje (voor in die mok), of juist iets wat veel gedronken wordt in de favoriete boeken van je ontvanger. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Een reading journal. Een reading journal is een soort bullet journal, maar dan (vooral) gericht op boeken. Hiervoor heb je dus een mooi boekje nodig (tip: hema heeft fijne boekjes voor een klein prijsje), en dat kun je aanvullen met alles wat jouw ontvanger leuk vindt: een pen, washitape, stickers, gekleurde stiften, gelpennen, kleurpotloden… Kijk vooral naar wat de ontvanger van het cadeautje leuk gaat vinden.

Cadeautjes voor een theeliefhebber

Een thee-probeer-set. Koop bij een theewinkel (fysiek of online) een aantal probeerzakjes/proefzakjes losse thee (ik weet dat onder andere Simon Levelt (in hun fysieke winkels) en Theexpress (online) dit soort zakjes verkopen). Kies thee die de ontvanger vrijwel zeker lekker gaat vinden, in combinatie met thee die leuk is om te proberen. Als je bijvoorbeeld weet dat iemand van groene thee houdt, dan kun je een aantal relatief veilige groene theesoorten kopen (puur, sencha, met citroen/citroengras) en een paar wat gedurfdere smaken (cactus, witte thee of een oolong, bijvoorbeeld). Omdat het kleine zakjes zijn, blijft de prijs ook leuk, en als de thee niet bevalt is het geen grote verspilling.
Let uiteraard wel op de ingrediënten, zeker als je ontvanger allergieën heeft!

Een thee-adventkalender. Dit heeft mijn moeder een keer voor mij gemaakt: 24 kleine envelopjes op een groot stuk goudkleurig karton, en in ieder envelopje zat een theezakje. De aandacht en tijd die hierin zat waardeerde ik nog meer dan de thee. Dit is echt iets wat je met minimale kosten kunt maken, en daarom erg leuk als je een beperkt budget hebt.

Een setje om speciale thee te maken. Denk hierbij aan een percolatortje voor losse thee, een pakketje ingrediënten voor chai tea of klassieke matcha, of juist iets om een extra lekkere thee-specialiteit te maken bij het kerstdiner. Ook leuk is een glazen theepot en een (paar) theebloem(en). Let er hierbij wel op dat de ontvanger van groene thee moet houden!

Een pakketje met materialen voor een thee-diy. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruiden om te drogen, losse thee, kruiden en bloemen om je eigen theemelanges te maken of materiaal om een extract mee te maken (let op: 18+, want alcohol). Ook kun je zaadjes of plantjes geven om zelf te kweken en zo je eigen ingrediënten voor kruidenthee te maken (hierbij is het wel belangrijk dat iemand groene vingers en tijd en ruimte heeft voor het kweken van plantjes).

8 gedachtes over “Zelf Sinterklaascadeautjes maken voor een boekenliefhebber of een theeliefhebber

  1. Naomi zegt:

    Leuke ideeën! En nu hopen dat ik volgend jaar cadeautjes mag regelen voor iemand waarvoor ik hier wel wat mee kan;). Maar kan natuurlijk ook voor verjaardagen, dus sowieso iets om te onthouden. (Voor dit jaar ben ik voor het heerlijk avondje al voorzien.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.