Telt thee mee voor je vochtinname?

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS dus) heeft een nieuwe manier bedacht om ons te overtuigen andere leefstijlkeuzes te maken. Op de site Fit op jouw manier krijg je ‘laagdrempelige tips’ om je leefstijl te veranderen. Aangezien de site mij maar bleef pushen om meer water te drinken, dacht ik: ik zoek eens uit of thee ook meetelt voor je vochtinname. Maar eerst even een bloemlezing uit de tips van de site. Het is dat zout niet heel gezond is, anders zou ik zeggen: pak het zoutvaatje er even bij 😉

Maak een dagboek voor je eten

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Sorry VWS, mijn snijbonen kunnen niet schrijven, de pasta heeft nogal last van dyslexie en de rijst is analfabeet. Ik weet dat ik ze ook potloden of stiften kan geven zodat ze hun emoties kunnen tekenen, maar volgens mij zijn de wachtlijsten in de GGZ al lang genoeg.

Snij eens vormpjes in de groenten

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Zodat mijn groenten in hun dagboek iets leuks kunnen schrijven/tekenen over de dagbesteding van vandaag?

Neem ook eens groenten op je brood

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Mijn groenten hebben last van gediagnosticeerde brood-angst. De rucola en de komkommer zijn het dapperst, die durven af en toe op brood. De paprika, worteltjes, komkommer, radijsjes en selderij durven inmiddels wel naast het brood. Maar bij de rest is de brood-angst te ernstig, en kunnen we niet verder komen dan dit. Sorry VWS, ik heb het geprobeerd.

Wissel koekjes in voor volkoren crackers

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Daar krijgen mijn koekjes een trauma van, dan voelen ze zich afgewezen en hebben ze langdurig therapie nodig, om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid dagboeken die ze volschrijven.

Zet een fruitschaal op tafel

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

O, nu moet het groepstherapie worden? Ja, ik weet dat dat goedkoper is, maar weet je, VWS? Het is nog beter als ik dat fruit opeet. Dus dan heeft het niet zo veel zin om die fruitschaal op tafel te zetten, want praktisch al mijn eten pak ik in de keuken en mijn tafel staat in de woonkamer. Is gewoon niet zo efficiënt, VWS.

Fiets eens lekker naar het bos toe

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Hebben jullie deze tip overlegd met jullie collega’s van het Ministerie van Veiligheid en Justitie? Want ik begreep dat we zeg maar drukte moesten mijden, en dat de veiligheidsregio’s en burgemeesters liever niet hebben dat we allemaal tegelijk naar hetzelfde bos gaan. Vind Staatsbosbeheer trouwens ook niet zo tof. Dus als het jullie om het even is, maak ik wel gewoon een wandeling in mijn eigen wijk.

Doe je werk een keer staand

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Ik begrijp dat jullie een zit-sta-bureau naar mijn huis laten sturen VWS? En ook meteen een contract voor een baan? Want dan wil ik best mijn werk af en toe staand doen hoor. Mijn kat wil trouwens graag een grote doos waar ze lekker in kan spelen. Sturen jullie dat bureau even? Oh, dat past niet in het budget? Ja, sorry, ook niet in het mijne, en iets zegt me dat het voor mijn lijf nou ook niet echt top is om voorover gebogen te staan over mijn bureau. En aangezien ik heb begrepen dat de fysio’s het heel erg druk hebben momenteel, blijf ik mijn blogs zitten schrijven, oké?

Ruil die cola in voor water

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

VWS, ik kan de momenten dat ik cola heb gedronken in de afgelopen tien jaar op 1 hand tellen. Ik denk niet dat mijn cola inruilen voor water erg veel zoden aan de dijk gaat zetten.

Drink water in plaats van sap of fris

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Goed, ik drink iets meer sap en fris dan dat ik cola drink, maar dat ene glas per dag, vaak ook nog zonder suiker… ik vraag me af of dat zoden aan de dijk gaat zetten VWS. Zeker omdat ik verder vooral thee en water drink.

Zet een kan water op tafel

Fit op jouw manier, Ministerie van VWS

Waarom? Zodat die zijn emoties met waterverf kan verwerken? Of zodat mijn kat een extra drinkbakje heeft? Want ik drink echt genoeg (kruiden)thee, aldus jullie collega’s van het Voedingscentrum.

Goed, de tips van VWS zijn eehm… wat aan de stompzinnige kant. Maar thee telt wel degelijk mee voor je vochtinname, aldus het Voedingscentrum. Je moet er natuurlijk niet te veel van drinken, en het liefste zonder suiker, maar thee (in alle vormen behalve ijsthee) telt mee voor je vochtinname. Dus pak gerust nog een kopje (kruiden)thee. Zolang je af en toe ook wat anders drinkt en binnen de thee wat variatie aanhoudt (niet alleen maar zwart en niet steeds dezelfde kruiden) kun je prima thee drinken

5 gedachtes over “Telt thee mee voor je vochtinname?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.