Boeken om te lezen als je een beetje zielig bent

We zijn allemaal wel eens een beetje zielig. Je hebt een buikgriepje, je bent zwaar ongesteld, je hebt stress op je werk, gedoe thuis, je moet allerlei stomme formulieren invullen, nog stommere brieven schrijven of er zijn wachtlijsten van hier tot aan de maan (en terug). Je bent even klaar met dapper en sterk zijn, en nu ben je gewoon even heel erg zielig. Voor een dagje. Of twee. En je wil graag wat boeken die je je weer beter laten voelen, en die passen bij jouw huidige staat van zielig zijn. Snap ik. Daarom heb ik voor jou een lijstje gemaakt met boeken om te lezen als je een beetje zielig bent.

De Alfie-serie van Rachel Wells. Alfie is een klein grijs katje. Eerst woont hij bij een oude dame, maar als zij overlijdt besluit Alfie niet af te wachten (en al helemaal niet naar het asiel te gaan!), maar zelf op zoek te gaan naar een nieuw huis. Door het heft in eigen pootjes te nemen komt hij terecht in een klein straatje in Londen. Alfie kiest ervoor om niet een huis uit te zoeken, maar zijn kattenhart aan meerdere huizen (en mensen) te verpanden. Deze mensen kennen elkaar niet, maar dankzij Alfie komt daar verandering in. En al is het soms wat spannend, uiteindelijk komt alles en iedereen, zowel katten als mensen, op hun pootjes terecht.

Hawthorne mysterie-serie van Jennifer Lynn Barnes. Dit is een lekker vlot geschreven boek wat heerlijk wegleest zonder al te ingewikkeld te zijn, en toch heb je een goed verhaal. Tobias Hawthorne heeft om onduidelijke redenen zijn eigen kinderen en kleinkinderen onterft, en heeft zijn hele bezit (tientallen miljarden, enkele hotels, sportteams, helikopters, een gigantisch huis en nog zo wat kleinigheidjes) nagelaten aan Avery. Van zijn kinderen vereffent hij alleen de schulden, zijn kleinkinderen krijgen een klein bedrag in een trustfonds waar ze tot hun 25e niet aan kunnen komen. De rest is voor Avery. Maar niemand weet waarom, en Avery al helemaal niet. Doorlezen zonder dat het zo spannend wordt dat je niet meer kunt slapen, maar spannend genoeg om wel lekker door te lezen.

Valerie Lane-serie van Manuela Inusa. Dit is een serie over een superschattig winkelstraatje met vijf winkeltjes, hun vijf eigenaresses en de klanten die er komen. In ieder deel van de serie staat een ander winkeltje centraal. Geen diepgaand verhaal, maar wel een hoop humor, en als je zielig bent is dat soms heel gezond. Daarbij hielp het eerste deel van deze serie mij een dreigende leesdip te voorkomen, en dat is ook heel waardevol. Zeker als je langere tijd zielig bent 😉

Mitford Moorden deel 1 van Jessica Fellowes. Dit is een hele fijne cozy crime, zeer geschikt voor als je zielig bent. Vooral als je dekentje-op-de-bank-zielig bent, want dit leest lekker snel zonder dat het te spannend wordt, en je kunt heel goed wegdromen bij dit verhaal. De auteur heeft ook meegeschreven aan Downtown Abbey, en doet veel onderzoek naar de familie Mitford. De boeken zijn dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten. Tot nu toe vind ik het eerste deel het meest knus, dus mijn tip zou zijn om dat te lezen als je zielig bent en de rest daarna, als je iets minder zielig bent 😉

Baantjer. En tot slot iets waarvan ik je zou aanraden om het te luisteren in plaats van te lezen: Baantjer. Want soms is luisteren fijner dan lezen. En de Baantjer-boeken lenen zich goed voor ‘luisteren als je zielig bent’, want ze vragen niet veel aandacht, ze hebben altijd hetzelfde patroon en ze zijn over het algemeen goed voorgelezen. Als je dus even in slaap dommelt tijdens het luisteren is dat geen probleem!

P.S.: wil je graag lezen om je mentale gezondheid te verbeteren? Kijk dan vooral naar deze blogpost, over boeken als therapie!

7 gedachtes over “Boeken om te lezen als je een beetje zielig bent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.